housearrow-whitecheck-roundarrow-redarrow-yellowfilepluscircle-clock circle-phonesearchLayer 1

Wie nomineert u voor Loon op Zand beleeft 2020?


Er wordt momenteel volop genomineerd; wie verdient een award voor zijn of haar inzet als vrijwilliger, ondernemer, sporter of in de kunst & cultuur? Vóór 1 maart kunt u nog uw favoriet nomineren op onze website. Vorige week ging wethouder Jan Brekelmans op pad voor Loon op Zand beleeft 2020, om alvast twee genomineerden te vertellen dat ze kans maken op een award. Overigens maakt iedereen die wordt genomineerd kans op de award in zijn of haar categorie.

Marcel is van alle markten thuis!

Wethouder Jan Brekelmans bezocht vorige week maandag als eerste Marcel van Kuijk. Het was een warm welkom, want de koffie en het gebak stonden al klaar! Vrijwilligerswerk is voor Van Kuijk de normaalste zaak van de wereld. “Het zit in mijn aard; ik doe het al heel lang en haal er altijd veel voldoening uit”, vertelt hij. Trots maar ook verrast door de nominatie, geeft Van Kuijk aan dat hij heel blij is dat zijn inzet zo gewaardeerd wordt.  

Overigens was Van Kuijk in de laatste 20 jaar betrokken bij niet één, niet twee maar talloze organisaties en clubs. Van het Pleinfestival tot Jongerencentrum Crossroads en van Sinterklaas en carnaval tot de Loonse Kerstklokkenloop. Van Kuijk: “Ik denk dat ik zo’n 10 tot 15 uur in de week bezig ben met vrijwilligerswerk. En ik vind het ook erg belangrijk om andere vrijwilligers te helpen.”

Vivienne Bosch

De tweede genomineerde op de agenda was een uitblinker van slechts 12 jaar oud. De wethouder was precies op tijd om haar te verrassen toen ze uit school kwam. Het gaat hier over zwemtalent Vivienne Bosch. Nadat ze in november Brabants kampioen werd, veroverde ze in december het kampioenschap op het NK allround in haar leeftijdscategorie.

Vivienne was verbaasd over het bijzondere bezoek, maar uiteraard ook erg trost. Net als haar ouders, die zeer betrokken zijn bij haar sportcarriere en altijd voor haar klaar staan. Vivienne: “Ik heb wel een druk schema; ik moet het zwemmen combineren met school. Maar mijn droom is om naar de Olympische Spelen te gaan, daar werk ik hard voor. Gelukkig zwem ik samen met een klasgenoot in Waalwijk!” 

Samen met wethouder Brekelmans bekijkt ze nog eens de finale wedstrijd van het spannende NK. Hij is erg onder de indruk: “Wat een enthousiasme en gedrevenheid. Ik hoop in de toekomst vaak van haar te horen. Wie weet heeft Kaatsheuvel binnenkort een Olympisch kampioen!” Vivienne is niet anders gewend, ze zwemt al sinds haar 6e. Vanaf haar 8e doet ze al mee aan wedstrijden, waarvoor haar ouders stad en land af rijden. 

mill-tailormade association-rosy