Ga naar de homepage

Wat een eer! De gemeente Loon op Zand is één van de drie finalisten voor de verkiezing van Wandelgemeente van het Jaar. “Uiteraard”, zullen sommigen denken. Want Loon op Zand is een prachtige gemeente om in te wonen, werken én wandelen.

 

Jaarlijkse verkiezing

Te Voet Online organiseert sinds 2010 de verkiezing van de Wandelgemeente van het jaar. Dit jaar is één van de Loonse routes genomineerd. De route gaat dwars door de Loonse en Drunense Duinen en leidt je via intieme bospaden naar uitgestrekte vergezichten over de zandvlaktes en heide. De volledige route kun je vinden op de website van Bezoek De Langstraat.

Breng je stem uit!

Wil jij ook graag dat Loon op Zand de Wandelgemeente van 2021 wordt? Breng dan nu je stem uit. Stemmen kan tot en met 19 maart. Op 1 april maakt Te Voet Online bekend welke gemeente zich Wandelgemeente van 2021 mag noemen.

Tips voor wandelaars

Loon op Zand is alle dagen van de week een prachtige wandelgemeente! In het weekend is het vaak drukker in de wandelgebieden. Trek ook eens je wandelschoenen aan op een doordeweekse dag. Toch op pad in het weekend? Controleer voor je vertrek de Druktemeter.

Niet alleen in de Loonse Duinen vind je mooie wandelroutes. Denk ook eens aan een wandeling langs de vennen van Huis ter Heide of breng een bezoek aan het Witte Kasteel. Je vindt in Loon op Zand wandelroutes van verschillende afstanden.

In Loon op Zand kun je spannende Beleefroutes lopen. Ontdek meer over de dieren in de Duinen, wandel door historisch Loon op Zand of ga met de kinderen op speurtocht. Daarnaast kent Loon op Zand ook bijzondere fietsroutes. Parkeer de auto eens wat verder weg en fiets naar één van de wandelroutes. Een overzicht van de fietsroutes vind je hier.