housearrow-whitecheck-roundarrow-redarrow-yellowfilepluscircle-clock circle-phonesearchLayer 1

Textiel over of niet meer nodig? Het mag in de container van Baanbrekers


Baanbrekers is de enige organisatie die textielafval van huishoudens mag inzamelen in onze gemeente. Kringloopwarenhuis Twiddus (onderdeel van Baanbrekers) plaatste daarvoor textielcontainers. Zij sorteren, verkopen en verwerken het textiel dat niet in de winkel kan. Door te kiezen voor Baanbrekers, kiest de gemeente ook voor een goed doel. Zo zorgen we voor extra werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In de Beleidsregels textielinzameling Loon op Zand 2016 leest u waarom Baanbrekers is aangewezen. 

Veel textiel is nog bruikbaar: ook als grondstof

Er mag meer textielafval in de textielcontainer dan u denkt. Stof van kapotte, schone kleding bijvoorbeeld is grondstof voor andere producten. Voorbeelden van wat u in de textielcontainer mag doen zijn: kleding, lakens, dekens, keuken-, vaat- hand- en theedoeken, lappen stof, gordijnen, vitrages en schoenen(alleen complete paren). Stop het textiel wel in een afgesloten plastic zak.

Textielinzamelpunten

In Kaatsheuvel staan de textielinzamelcontainers in de Lucas van Leijdenstraat, Frans Halsstraat, Gasthuisstraat, Koningin Emmastraat, Schotsestraat en Liechtensteinstraat. In Loon op Zand kunt u terecht in de Gerlachusstraat, Ecliptica en Rentmeesterstraat. U mag uw textiel ook gratis inleveren in de Milieustraat aan de Liechtensteinstraat in Kaatsheuvel.

mill-tailormade association-rosy