housearrow-whitecheck-roundarrow-redarrow-yellowfilepluscircle-clock circle-phonesearchLayer 1

Pleinfestival Kaatsheuvel


Het jaarlijkse Pleinfestival staat weer voor de deur en vindt dit jaar plaats op van donderdag 26 tot en met 29 mei. Na 6 jaar op het Prins Mauritsplein te gast te zijn geweest, komen we weer terug naar het centrum. Het Anton Pieckplein is dit jaar het decor voor het Pleinfestival.

Vier dagen feest

Dit jaar is het dus vier dagen feest op het Anton Pieckplein. Het programma heeft enkele wijzigingen ondergaan. Zo is de Taptoe helaas geen onderdeel meer. Wat ook nieuw is, is op donderdag de Familieavond. Een programma voor het hele gezin. Vrijdagavond is de Kick Off met de Radio Veronica Drive in show. Op zaterdagmiddag is er Pleinergy. Een evenement voor de jeugd. Zaterdagavond is het als vanouds Meezingfestijn en op zondag wordt het Pleinfestival afgesloten met het Braderiefestival. Het volledige programma leest je in de eigen Pleinfestivalkrant en op onze website www.pleinfestivalkaatsheuvel.nl

Festivaltent

Nieuw dit jaar is ook onze festivaltent. Dit is een zogenaamde “alutent”, met aluminium/kunststof wanden. Om het “open” karakter van het Pleinfestival te behouden, zullen de wanden van deze tent, als de omstandigheden/activiteiten het toelaten, zoveel mogelijk open zijn.

Opbouwen Kermis & Braderiefestival

Vanaf maandag 23 mei wordt de kermis opgebouwd op het Anton Pieckplein. Het gedeelte van Marktstraat / Berndijksestraat is van 23 t/m 31 mei afgesloten voor verkeer. Voor het jaarlijkse braderiefestival  op 29 mei wordt gebruik gemaakt van het Anton Pieckplein, Hoofdstraat en Peperstraat. ’s Morgens tussen 06:00 en 12:00 uur worden de kramen, attracties ed. opgebouwd. ’s Avonds tussen 18:00 en 24:00 uur wordt het terrein weer ontruimd en opgeruimd. De braderie duurt van 12:00 tot 18:00 uur.

Parkeren voor omwonenden

De bovengenoemde straten worden vanaf zaterdagnacht 21 mei om 24:00 uur volledig afgesloten. Er wordt een omleiding ingesteld. De hele zondag geldt een parkeerverbod en is het niet toegestaan om over het terrein te rijden. Ook het “nieuwe parkeerterrein” Achterom is voor het Pleinfestival gereserveerd. Vanwege veiligheidsredenen is het festivalterrein afgesloten. Voor de bewoners van het Anton Pieckplein wordt wel een doorgang gecreëerd. 

mill-tailormade association-rosy