housearrow-whitecheck-roundarrow-redarrow-yellowfilepluscircle-clock circle-phonesearchLayer 1

Pand Oudevaert Kaatsheuvel dicht na vondst hennepkwekerij


Burgemeester Hanne van Aart sluit per 10 september 2018 een woning aan de Oudevaert in Kaatsheuvel voor de duur van 6 maanden. Op 1 augustus 2018 trof de politie in dit pand een in werking zijnde hennepkwekerij aan. In de woning stonden 255 hennepplanten en er was sprake van diefstal van stroom. 

Verkort sluitingstermijn 

De woning werd niet als woonhuis gebruikt. Normaal gesproken geldt dan een sluitingstermijn van 12 maanden. Woningbouwvereniging Casade speelde een actieve rol bij het ontmaskeren van de hennepkwekerij. Door de actieve houding van Casade, haar samenwerking met de gemeente en politie en de druk op de sociale woningmarkt wijkt burgemeester Van Aart af van de geldende sluitingstermijn. Zij sluit de woning aan de Oudevaert voor 6 maanden.   

Wet Damocles

De wet Damocles biedt de burgemeester de mogelijkheid drugspanden te sluiten. Zij kan op basis van deze wet woningen of voor het publiek toegankelijke gebouwen sluiten als de openbare orde en veiligheid ernstig in gevaar zijn gebracht. Sinds 10 april 2018 is het Damoclesbeleid in Loon op Zand verscherpt.

Meld verdachte situaties 

De gemeente hecht groot belang aan de veiligheid van alle inwoners. Om mogelijk gevaarlijke situaties vroegtijdig te signaleren, blijft oplettendheid noodzakelijk. Inwoners wordt gevraagd om bij verdachte situaties contact op te nemen met de gemeente via telefoonnummer 0416-289111. Meldingen kunnen ook worden gedaan bij de politie via 0900-8844, bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl.

Bekijk op de afbeelding ook de risico's  en signalen van een hennepkwekerij:

mill-tailormade association-rosy