Ga naar de homepage

De gemeente gaat op vrijdag 23 juli 2021 alle (brom)fietswrakken en (brom)weesfietsen opruimen. Een fietswrak is een kapotte of vernielde fiets waar niet meer mee gefietst kan worden. Een weesfiets is een fiets die al langere tijd in een stalling staat en niet meer gebruikt wordt. Tot 22 juli heeft u de tijd om zelf uw fiets op te ruimen. 

Accordion item is ingeklapt

We ruimen op om weer voldoende plaats te maken voor inwoners die dagelijks hun fiets in de stalling willen plaatsen. En door op te ruimen, sporen we direct gestolen fietsen op. En laten we eerlijk zijn, iedereen wil toch graag een schoon en opgeruimde fietsenstalling zien?

Accordion item is ingeklapt

Staat uw fiets langer dan 14 aaneengesloten dagen stil op één plek? Dan is het een weesfiets en wordt deze verwijderd.  

Accordion item is ingeklapt

Twee keer per jaar is er een controle op alle (brom)fietswrakken en (brom)weesfietsen. Alle (brom)fietswrakken en (brom)weesfietsen in de gemeente Loon op Zand krijgen een label. Heeft u een label aan uw fiets en gebruikt u uw fiets gewoon? Haal dan het label er vanaf en uw fiets wordt dan niet verwijderd. 

Alle nog gelabelde (brom)fietsen krijgen na twee weken een nieuw label, de beschikking. Een beschikking is een ander woord voor een bestuursrechtelijk besluit. Met deze beschikking mogen deze (brom)fietsen worden verwijderd. De verwijderde fietsen worden geregistreerd en gecontroleerd op diefstal.

Accordion item is ingeklapt

U maakt een afspraak met Martijn Verstappen via 0416 – 289 111 of stuur een e-mail aan m.verstappen@loonopzand.nl. Op het gemeentehuis betaalt u de kosten per pin (€ 25,-) voor het verwijderen van de fiets. De medewerker maakt voor u een afspraak bij de gemeentewerf. Met een betalingsbewijs, legitimatie en passende fietssleutel haalt u de fiets dan op. 

Accordion item is ingeklapt

De (brom)fietsen die niet voor 4 oktober 2021 zijn opgehaald bij de gemeentewerf, schenken we aan de fietsenbank. De fietsenbank is een onderdeel van de Klussen en Diensten Centrale (KDC) Loon op Zand. Hier worden de fietsen door vrijwilligers opgeknapt. Het Zorgloket van de gemeente regelt de doorverwijzing naar de fietsenbank.

Wie komt in aanmerking voor een fiets van de fietsenbank?

  • Cliënten van de voedselbank.
  • Statushouders die in onze gemeente komen wonen.
  • Inwoners die vanwege financiële redenen niet in staat zijn om een fiets aan te schaffen.

Kunt u vanwege financiële redenen zelf geen fiets aanschaffen? Dien dan een verzoek in voor een gratis fiets bij het Zorgloket van de gemeente. Daarbij krijgt u dan automatisch gratis budgetbegeleiding door de gemeente. Op de pagina van het Zorgloket vindt u de contactgegevens. 

Er is een beperkt aantal fietsen. Sommige fietsen kunnen, omdat ze er slecht aan toe zijn, niet meer hergebruikt (fietswrakken) worden. Gestolen fietsen zijn gemeld bij de politie. Deze gaan terug naar de eigenaar. 

Accordion item is ingeklapt

Stoort u zich al een tijdje aan een overvolle fietsenstalplek? Of liggen er in uw wijk fietswrakken? Geef dit dan door aan Martijn Verstappen via 0416 – 289 111 of stuur een e-mail aan m.verstappen@loonopzand.nl. Ook voor vragen is hij bereikbaar.