Logo Gemeente Loon op Zand

De gemeente gaat op maandag 14 december 2020 alle (brom)fietswrakken en (brom)weesfietsen opruimen. Een fietswrak is een kapotte of vernielde fiets waar niet meer mee gefietst kan worden. Een weesfiets is een fiets die al langere tijd in een stalling staat en niet meer gebruikt wordt. Tot 14 december heeft u de tijd om zelf uw fiets op te ruimen. 

Accordion item is ingeklapt

We ruimen op om weer voldoende plaats te maken voor inwoners die dagelijks hun fiets in de stalling willen plaatsen. En door op te ruimen, sporen we direct gestolen fietsen op. En laten we eerlijk zijn, iedereen wil toch graag een schoon en opgeruimde fietsenstalling zien?

Accordion item is ingeklapt

Staat uw fiets langer dan 14 aaneengesloten dagen stil op één plek? Dan is het een weesfiets en wordt deze verwijderd.  

Accordion item is ingeklapt

Op dinsdag 24 en woensdag 25 november krijgen alle (brom)fietswrakken en (brom)weesfietsen in de gemeente Loon op Zand een label. Heeft u een label aan uw fiets en gebruikt u uw fiets gewoon? Haal dan het label ervanaf en uw fiets wordt dan niet verwijderd. 

Op woensdag 9 december krijgen alle nog gelabelde (brom)fietsen een beschikking. Met deze beschikking mogen deze (brom)fietsen op maandag 14 december worden verwijderd. Ook worden (brom)fietswrakken met én zonder label weggehaald. De verwijderde fietsen worden geregistreerd en gecontroleerd op diefstal.

Accordion item is ingeklapt

U maakt een afspraak met Dianne van Sleeuwen via 0416 – 289 111 of stuur een e-mail aan d.sleeuwen@loonopzand.nl. Op het gemeentehuis betaalt u de kosten per pin (€ 25,-) voor het verwijderen van de fiets. De medewerker maakt voor u een afspraak bij de gemeentewerf. Met een betalingsbewijs, legitimatie en passende fietssleutel haalt u de fiets dan op. 

Accordion item is ingeklapt

De (brom)fietsen die niet voor 15 maart 2021 zijn opgehaald bij de gemeentewerf, schenken we aan de fietsenbank. De fietsenbank is een onderdeel van de Klussen en Diensten Centrale (KDC) Loon op Zand. Hier worden de fietsen door vrijwilligers opgeknapt. Het Servicepunt Welzijn, Wonen en Zorg van de gemeente regelt de doorverwijzing naar de fietsenbank.

Wie komt in aanmerking voor een fiets van de fietsenbank?

  • Cliënten van de voedselbank.
  • Statushouders die in onze gemeente komen wonen.
  • Inwoners die vanwege financiële redenen niet in staat zijn om een fiets aan te schaffen.

Kunt u vanwege financiële redenen zelf geen fiets aanschaffen? Dien dan een verzoek in voor een gratis fiets bij het Servicepunt Welzijn, Wonen en Zorg van de gemeente. Daarbij krijgt u dan automatisch gratis budgetbegeleiding door de gemeente. Op de pagina van het Servicepunt vindt u de contactgegevens. 

Er is een beperkt aantal fietsen. Sommige fietsen kunnen, omdat ze er slecht aan toe zijn, niet meer hergebruikt (fietswrakken) worden. Gestolen fietsen zijn gemeld bij de politie. Deze gaan terug naar de eigenaar. 

Accordion item is ingeklapt

Stoort u zich al een tijdje aan een overvolle fietsenstalplek? Of liggen er in uw wijk fietswrakken? Geef dit dan door aan Dianne van Sleeuwen via 0416 – 289 111 of stuur een e-mail aan d.sleeuwen@loonopzand.nl. Ook voor vragen is zij bereikbaar.