housearrow-whitecheck-roundarrow-redarrow-yellowfilepluscircle-clock circle-phonesearchLayer 1

Horeca op maandag 1 juni weer open


Op maandag 1 juni mogen cafés, restaurants en terrassen om 12 uur weer open. Hierdoor krijgen de horecaondernemers de gelegenheid om nog iets van het seizoen goed te maken.

Tijdelijke verruiming regels

Het college wil horecaondernemers tijdelijk – voorlopig tot 1 september – extra ruimte bieden voor terrassen. Dat geeft de horecaondernemers een eerlijke kans om weer wat omzet “terug te verdienen” binnen de (afstands)voorwaarden die vanaf 1 juni gelden. Het college heeft hiervoor wel een aantal uitgangspunten opgesteld om het overzicht te bewaren en om overlast voor de omgeving te beperken.

Maatwerk voor horeca

In de afgelopen periode sprak de gemeente met de horecaondernemers. Wij willen iedereen de ruimte geven om binnen de RIVM voorschriften toch weer aan de slag te gaan. Iedere vraag of idee die horecaondernemers hebben, kan gesteld worden. De gemeente denkt graag mee over oplossingen. 

De boodschap naar iedereen in Loon op Zand is wel: houd het veilig en houd rekening met elkaar. De 1,5 meter samenleving is er niet voor niets. 

Basisregels voor iedereen

Uiteraard volgen de horecaondernemers de richtlijnen van de Rijksoverheid voor de openstelling van hun bedrijf. Zo moeten alle gasten voor binnen vooraf reserveren en aangeven geen verkoudheidsklachten te hebben. Op een terras zit iedereen aan tafel en houdt 1,5 meter afstand als je niet uit hetzelfde huishouden komt. Het college roept ook alle inwoners en bezoekers op zich te houden aan de algemene basisregels.

mill-tailormade association-rosy