housearrow-whitecheck-roundarrow-redarrow-yellowfilepluscircle-clock circle-phonesearchLayer 1

Gemeente Loon op Zand zoekt Junior Cyber Agenten


We zijn nu meer online dan ooit. Cybercriminelen maken daar handig gebruik van. Om cybercriminaliteit te bestrijden is de gemeente op zoek naar Junior Cyber Agenten, kinderen van 8 tot 12 jaar.

Hulp Loonse jeugd hard nodig

Met de spannende game HackShield sporen Junior Cyber Agenten kwaadaardige hackers op en proberen hen te slim af te zijn. Hierbij leren ze over hacken, datalekken en andere online gevaren. Met de opgedane kennis kunnen ze anderen waarschuwen voor online gevaren en zo zorgen voor een veiligere, digitale wereld.

Training tot Cyber Agent

Alle Cyber Agenten krijgen een basistraining. Hier leren ze alles over hackers, veilig internetten en het herkennen en voorkomen van online gevaar. Ze lossen  puzzels op en beantwoorden vragen.

Tijdens en na de training gaan de Cyber Agenten aan de slag met de Quests. Dit zijn extra opdrachten en uitdagingen waarmee zij  niet alleen zichzelf maar ook hun omgeving iets leren over cyberveiligheid. Hiermee verdienen zij punten. Hoe meer punten (Shields), hoe beter de Cyber Agent zich beschermt tegen online gevaar.

Huldiging op het gemeentehuis

De beste Cyber Agenten uit Loon op Zand worden gehuldigd op het gemeentehuis. De gemeente ziet hen namelijk als de helden van de toekomst. De Cyber Agenten maken ook nog eens kans op een rondleiding door de cyber-eenheid van de politie!

Kom in actie

Heeft u een kind tussen de 8 en 12 jaar die gek is op gamen? En maakt u zich soms zorgen over de online veiligheid? Maak uw kind dan enthousiast voor dit spel en geef hem of haar op via www.joinhackshield.nl.

mill-tailormade association-rosy