housearrow-whitecheck-roundarrow-redarrow-yellowfilepluscircle-clock circle-phonesearchLayer 1

Ga jij lopend of fietsend naar huis? Voorkom fietsdiefstal!


Fietsdiefstal is vervelend en helaas nog steeds een probleem. Ook in onze gemeente. Daarom startte de gemeente eind april een aantal campagnes om dit probleem aan te pakken.

Fietsdiefstal voorkomen

Maak zoveel mogelijk gebruik van een stalling. Plaats uw fiets ’s avonds of ’s nachts niet op een onverlichte plek. Fietsdieven houden er niet van om bekeken te worden. Gebruik een goedgekeurd slot en zet uw fiets altijd vast met een 2e slot. Bevestig het 2e slot aan een vast voorwerp dat niet verplaatst kan worden. Het kost dieven meer tijd om twee sloten te forceren. Alle tips staan op www.stopfietsdiefstal.nu

Tips voor e-bikes

Heeft uw elektrische fiets een afneembaar display? Haal deze dan van uw fiets af zodra deze stil staat. Is de accu niet afsluitbaar? Verwijder ook deze na het fietsen. Zo is de fiets niet meer te gebruiken.

Registreren

Noteer thuis zoveel mogelijk kenmerken van je fiets. Maak foto’s en sla deze op. Zodra de 1,5 meter samenleving het toestaat, organiseren we een gratis graveeractie(s) in onze gemeente. Fietsdieven houden niet van frame- en graveernummers op de fiets.

Fiets toch gestolen?

Doe altijd aangifte als jouw fiets is gestolen. De gemeentelijke handhavers en politie kunnen je fiets en de dader(s) alleen opsporen als je aangifte doet. Samen houden we het veilig.

mill-tailormade association-rosy