housearrow-whitecheck-roundarrow-redarrow-yellowfilepluscircle-clock circle-phonesearchLayer 1

Eerste bekeuringen uitgedeeld voor samenscholen


Zes inwoners van Sprang kregen vandaag een bekeuring wegens het overtreden van het momenteel heersende samenscholingsverbod. Dit verbod is landelijk ingesteld om de verspreiding van het coronavirus in te dammen.

Het zestal sloeg de aanwijzing van toezichthouders om hun samenzijn aan de Meierijlaan in Kaatsheuvel op te breken in de wind. Dat kost hen nu ieder, afhankelijk van hun leeftijd, ten minste €95,00. Burgemeester Hanne van Aart maakt namens de bekeurden zonde van het geld. “Maar het kan echt niemand meer zijn ontgaan dat het samenkomen in groepen van meer dan drie personen niet toegestaan is. Of dat je te allen tijde anderhalve meter afstand van elkaar moet houden. Dát is voor nu het nieuwe normaal. Wie dan tóch hardnekkig de gezelligheid zoekt, moet op zeker moment betalen.”

Ze erkent dat €95,00 voor minderjarigen en €390,00 voor volwassenen best een fors bedrag is. “Daar had je heel leuke dingen mee kunnen doen.” Het geïnde geld gaat overigens via het Centraal Justitieel Incassobureau rechtstreeks naar het Rijk.

Winkeliers

De toezichthouders zijn over het algemeen goed te spreken over de inspanningen die winkeliers doen om het publiek in hun zaken voldoende te spreiden. Soms vinden klanten het vervelend te worden aangesproken op het te dicht bij andere klanten of winkelmedewerkers te staan.

“Laten we voor elkaar blijven zorgen”, zegt Van Aart. “De inspanningen die we met elkaar doen lijken hun vruchten af te werpen. Laten we gezamenlijk blijven proberen het zo goed mogelijk vol te houden om afstand te houden en thuis te blijven. Ook als het mooi weer wordt: blijf thuis! Je kunt ook in de tuin of op je balkon van de zon genieten.”

mill-tailormade association-rosy