housearrow-whitecheck-roundarrow-redarrow-yellowfilepluscircle-clock circle-phonesearchLayer 1

Burgemeester wijst veiligheidsrisicogebied aan


Op 23 oktober is Oostappen vakantiepark Droomgaard en omgeving in overleg met de politie en justitie door burgemeester Hanne van Aart aangewezen als veiligheidsrisicogebied. In de periode 25 oktober 2018 tot 1 maart 2019 mag de politie in het veiligheidsrisicogebied preventief fouilleren zonder dat er sprake is van een concrete verdenking. 

De gemeente Loon op Zand is bezorgd over de situatie op en rondom het vakantiepark. Eerdere gezamenlijke controles van politie, gemeente, GGD en Stichting Barka leverden verschillende overtredingen op. Denk hierbij aan verboden wapen- en drugsbezit en overtredingen van het nachtregister, brandveiligheid, huisvesting en ruimtelijke ordening. De politie informeerde de burgemeester ook over verstoringen van de openbare orde en gevoelens van onveiligheid bij inwoners. Daarnaast maken omwonenden zich zorgen over de huisvesting van meer arbeidsmigranten dan is toegestaan. 

Regie behouden

Burgemeester Hanne van Aart: “Deze signalen neem ik zeer serieus. We willen meer informatie en ook meer grip op het gebied. Deze maatregel zorgt dat we de regie behouden in onze gemeente”. De aanwijzing van het veiligheidsrisicogebied is een van de maatregelen die de gemeente neemt om orde op zaken te stellen. 

Acties

De komende periode gaan gemeente en partners meerdere integrale controles uitvoeren. Omwonenden ontvangen hierover nadrukkelijk informatie. Burgemeester Hanne van Aart: “Inwoners zijn de oren en ogen in onze gemeente. We blijven graag signalen ontvangen van zorgen of verdachte situaties. De gemeente staat ook altijd open voor een persoonlijk gesprek”.  

Meer informatie

Op de pagina Veiligheidsrisicogebied leest u alle informatie over het veiligheidsrisicogebied Oostappen vakantiepark Droomgaard en omgeving. Inwoners met vragen of zorgen naar aanleiding van dit besluit kunnen ook altijd telefonisch contact opnemen met de gemeente. 

mill-tailormade association-rosy