housearrow-whitecheck-roundarrow-redarrow-yellowfilepluscircle-clock circle-phonesearchLayer 1

Brief wethouder Frank van Wel: hulp voor ondernemers


Vandaag stuurde Frank van Wel, wethouder economie, werk, toerisme en culturele zaken, de ondernemers in deze gemeente onderstaande brief. Als gemeente denken en helpen we mee waar we kunnen. Wilt u deze brief voor uw administratie bewaren? Download de brief dan hier.

"Beste ondernemer,

Vandaag de dag houden we fysieke afstand tot elkaar. Ik wil u graag laten weten dat we op moreel en praktisch vlak die afstand tot u willen overbruggen. Ik besef dat de impact van het coronavirus op het bedrijfsleven enorm is. Iedere ondernemer heeft een persoonlijk verhaal. Als gemeente en college leven we erg met u mee en willen we u graag helpen waar we kunnen. Daarbij luisteren we goed naar de oproepen van het Kabinet en doen we wat we kunnen om u zoveel mogelijk tegemoet te komen.

Ook nemen we uw signalen ter harte. Uw vragen en zorgen, maar ook uw ideeën en oplossingen. U bent de ruggengraat van onze Loonse samenleving en daar willen we zuinig op zijn. Ondernemers, wij zijn er voor u.

We begrijpen dat er nu veel op u afkomt. In de eerste plaats zijn er natuurlijk de zorgen over de gezondheid van uw familie, uw werknemers en uzelf. Daarnaast valt door het coronavirus mogelijk een deel van uw omzet weg of heeft u uw zaak tijdelijk zelfs helemaal moeten sluiten. Als gemeente doen we alles wat we kunnen om u door deze crisistijd heen te helpen. In deze brief leest u wat we voor u kunnen betekenen. 

Uitstel gemeentelijke belastingen voor ondernemingen

Omstreeks 29 februari 2020 ontving u van ons een aanslag voor de OZB en afvalstoffenheffing. Als uiterste betaaldata staan in deze brief 31 maart en 31 mei 2020 genoemd. We hebben besloten de betaaltermijn te verlengen tot 31 augustus 2020. Dan moeten beide aanslagen volledig betaald zijn. Daarmee krijgt u drie maanden uitstel. U hoeft daarvoor niets te doen, tenzij u een automatische incasso heeft ingesteld. Neem in dat geval contact met ons op. U vindt de contactgegevens onderaan deze brief. 

Uiteraard hebben we ook oog voor de toeristenbelasting. Omdat die pas eind augustus dit jaar wordt opgelegd, bekijken we op een later moment welke acties nodig zijn. We houden u uiteraard daarvan op de hoogte.

Op verzoek uitstel van betaling belastingschuld en leges

Heeft u nog een uitstaande belastingschuld bij de gemeente over voorgaande jaren? Denk bijvoorbeeld aan de OZB en de afvalstoffenheffing uit eerdere jaren. Of aan toeristenbelasting en reclamebelasting uit voorgaande jaren. Dan gaan we daar tijdens deze crisis flexibel mee om; samen met u kijken we wat nodig en mogelijk is. 

Normaal gesproken betaalt u leges een maand na de oplegging. Ook hier kijken we naar uw individuele situatie en verlenen uitstel waar nodig.

Wilt u van ons aanbod gebruikmaken? Neem dan contact met ons op via de contactgegevens onderaan deze brief.

Landelijke maatregelen voor ondernemers

Dinsdag 17 maart 2020 presenteerde het kabinet een pakket maatregelen voor ondernemers. Een overzicht van deze maatregelen en de betrokken instanties vindt u op onze website www.loonopzand.nl/coronavirus-ondernemers. Als er nieuwe maatregelen komen, actualiseren we de website uiteraard.

Hulp voor zzp’ers

Deze hulp geldt niet alleen voor mkb’ers, maar uiteraard ook voor zzp’ers. Als zzp’er kunt u bovendien een beroep doen op het KVK Coronaloket dat 23 maart 2020 is geopend. Het KVK Coronaloket is op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar via 0800 - 2117.

Wij betalen u zo snel mogelijk

Doet u zaken met de gemeente? Dan betalen we uw facturen zo snel mogelijk.

Vragen aan de gemeente?

  • Voor al uw vragen over belastingen en leges, neem contact met ons op via 0416 – 289242 (belastingen) of 0416 - 289243 (leges). We zijn maandag tot en met donderdag telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 16.00 uur. Of mail ons via belastingen@loonopzand.nl.

  • Heeft u andere vragen over ondernemen in tijden van corona? Dan helpt ons Ondernemersloket u graag. Het ondernemersloket is te bereiken via ondernemersloket@loonopzand.nl en 0416 - 289154. 

Als uw wethouder besef ik meer dan ooit dat we met elkaar een grote uitdaging hebben. Ik ben ervan overtuigd dat we deze situatie met elkaar het hoofd kunnen bieden. Ik wens u veel sterkte en we houden contact!

Met vriendelijke groet,

Frank van Wel
Wethouder economie, werk, toerisme en culturele zaken"

mill-tailormade association-rosy