housearrow-whitecheck-roundarrow-redarrow-yellowfilepluscircle-clock circle-phonesearchLayer 1

BOA’s en politie samen sterk


Onze Buitengewoon Opsporings Ambtenaren (BOA’s) zijn onze ogen en oren in de openbare ruimte.  U kunt onze BOA’s ook samen met politie tegenkomen. Op straat, in de buurt, bij een evenement, bij een ongeluk, een ruiming van hennep, dumping van afval, bemiddeling bij een ruzie en in de wijkteams. 

Politie en BOA’s trekken samen op om overlast te voorkomen of daarbij te bemiddelen. Ze wijzen op onveilige situaties en geven u graag tips om deze te voorkomen. Waar nodig kunnen zowel de BOA als de politie een bekeuring uitschrijven.   

Preventie acties

Voorkomen is beter: de BOA’s ondersteunen de politie bij diverse voorlichtingsactiviteiten over preventie. Zo trekken ze samen met de buurtpreventieteams de wijken in om tips te geven om woninginbraak te voorkomen: de Voetjesactie bijvoorbeeld. Maar ook bij het opvolgen van tips van inwoners, zoals bij de Rent a Cop & BOA - dagen. U kunt dan zelf aangeven waar u vindt dat ze moeten controleren op bijvoorbeeld parkeeroverlast. 

Opvolging meldingen

Meldingen die de gemeente en/of de politie krijgt, worden opgevolgd. Steeds kijken we naar waar het nodig is elkaar te ondersteunen. Komt er bijvoorbeeld een melding van dumping van afval binnen via de BuitenBeter app, dan gaan de BOA’s ter plaatse kijken wat voor afval het is. Ook onderzoeken ze van wie het is.  Als het nodig is schakelen zij de politie in.

mill-tailormade association-rosy