Ga naar de homepage

Bladkorven tijdelijk op straat

Van oktober tot de eerste week van januari plaatsen wij bladkorven om de last van bladafval van (gemeente)bomen te gaan. Op de plattegrond hieronder staan de locaties.

Accordion item is ingeklapt

De korven worden iedere week geleegd en de bladeren worden verwerkt als compost (soort mest). Door het plaatsen van nog meer bladkorven lossen we het vallen van de bladeren en de last daarvan niet op. Er worden daarom geen bladkorven verplaatst of bijgeplaatst. Belangrijker is, dat naast het plaatsen van bladkorven, de bladeren die op straat liggen ook regelmatig door onze aannemer opgeruimd worden.

Accordion item is ingeklapt

De gemeente laat al het ingezamelde blad apart composteren. Dat is veel goedkoper dan wanneer het in de GFT-container terechtkomt. De besparing verrekenen we met de afvalstoffenheffing.

Accordion item is ingeklapt
  • U kunt ook bladeren gratis op de Milieustraat afgeven.
  • Meer informatie en openingstijden vindt u op de pagina Milieustraat. 
  • Lever uw bladeren tot maximaal 2m³ per keer gescheiden in, op vertoon van uw Milieupas
  • Meer informatie over de Milieupas vindt u op de pagina Milieupas. 
  • Voor het inleveren van de bladeren schrijft de gemeente geen tikken van uw Milieupas af.

Accordion item is ingeklapt

Buiten bladeren mag er geen ander groen zoals takken, snoeiafval enzovoorts in de bladkorven. Dit verstoort namelijk de verwerking tot compost. De gemeente controleert hierop. Als bij het leeg maken blijkt dat er iets anders dan blad in zit dan wordt de korf gelabeld met een geel label. De kans is groot dat de bladkorf wordt verwijderd als het hierna nog een keer gebeurd.

Accordion item is ingeklapt

Heeft u vragen? Stuur een email naar meldpuntwoonomgeving@loonopzand.nl of bel tijdens kantooruren naar het Meldpunt Woonomgeving: 0416 - 289111.