housearrow-whitecheck-roundarrow-redarrow-yellowfilepluscircle-clock circle-phonesearchLayer 1

Ad de Kroon nieuwe tijdelijke gemeentesecretaris gemeente Loon op Zand


Ad de Kroon gaat per maandag 6 juli 2020 aan de slag als de nieuwe tijdelijke gemeentesecretaris van de gemeente Loon op Zand. Hij vervangt Coen Derickx, die op donderdagavond 2 juli wordt geïnstalleerd als wethouder bij de gemeente Krimpen aan den IJssel. De Helmondse De Kroon brengt onder meer ruime ervaring als gemeentesecretaris met zich mee. Zijn tijdelijke aanstelling zorgt ervoor dat de gemeente het komende jaar de tijd heeft om op zoek te gaan naar een geschikte vaste gemeentesecretaris. 

Ad de Kroon ging drie jaar geleden met pensioen. Daarvoor was hij onder meer gemeentesecretaris in Veldhoven en Helmond en algemeen directeur van de Provincie Limburg. Daarna is hij onder andere interim-gemeentesecretaris van Laarbeek geweest. Als gemeentesecretaris ondersteunt De Kroon het college van burgemeester en wethouders en leidt hij de gemeentelijke organisatie. 

Stevige opdrachten 

Er ligt een aantal stevige opdrachten dat binnen een jaar afgerond moet zijn. Daarna start de zoektocht naar een permanente gemeentesecretaris, die helemaal aansluit bij het profiel van de gemeente in de toekomst. 

Gevoel voor verhoudingen 

Burgemeester Hanne van Aart is enthousiast over de komst van De Kroon: “Ik ben blij dat we er in geslaagd zijn om in hele korte tijd een vlotte en succesvolle wervingsprocedure af te ronden. Ad heeft ons overtuigd van zijn brede kwaliteiten en gevoel voor sfeer en verhoudingen. En met zijn gevoel voor humor verwachten we een fijne samenwerking met hem aan te gaan.”

mill-tailormade association-rosy