Ga naar de homepage

In mei en juni gaan onderzoekers van Speelplan aan de slag in gemeente Loon op Zand. Op hun fiets doorkruisen ze alle buurten en kernen om een grondige evaluatie te maken van de speel- en sportfaciliteiten. Ze inspecteren niet alleen waar deze voorzieningen zich bevinden, maar ook welke soorten speel- en sportplekken er zijn. Bovendien werpen ze een blik op de hele openbare ruimte, waaronder trottoirs, groenstroken, pleinen, straten en parken. Ook deze ruimtes kunnen dienen als plekken om te spelen en te bewegen, en dat wordt ook meegenomen in het onderzoek.

Tijdens hun veldwerk leggen de onderzoekers alles vast met veel foto's, zowel van de speel- en sportfaciliteiten zelf als van de rest van de openbare buitenruimte. Ze zijn altijd goed herkenbaar aan hun specifieke kleding. Voor meer informatie over Speelplan kun je een kijkje nemen op www.speelplan.nl.

De resultaten van dit onderzoek zullen door de gemeente worden gebruikt om een plan op te stellen voor de openbare speel- en sportplekken voor de komende jaren.