Ga naar de homepage

Kan uw kind niet lopend of fietsend naar school vanwege een beperking of de afstand (+ 6 km) van huis naar school? Dan komt uw kind misschien in aanmerking leerlingenvervoer. Bij de beoordeling van uw aanvraag kijkt de gemeente ook naar wat uw kind zelf kan. Waar mogelijk wordt geprobeerd de zelfredzaamheid van het kind te vergroten. De gemeente gaat bij leerlingenvervoer altijd uit van de dichtstbijzijnde toegankelijke school.

Accordion item is ingeklapt

Voordat uw een aanvraag doet, bekijk eerst of u het vervoer zelf kunt regelen:

  • Vraag bijvoorbeeld hulp aan familie, buren of kennissen.
  • Bespreek met andere ouders om samen te rijden

Accordion item is ingeklapt

Via het digitaal loket leerlingenvervoer (zie de rode knop 'leerlingenvervoer aanvragen' bovenaan de pagina) kunt u eenvoudig een aanvraag invullen en verzenden. U ontvangt per mail een ontvangstbevestiging. In het digitale leerlingenvervoer loket kunt u ook zien of u recht heeft op leerlingenvervoer. U kunt de vergoeding voor leerlingenvervoer het hele jaar door aanvragen. Maar als u zorgt dat de aanvraag met de bijlagen vóór 1 juni bij de gemeente binnen is, dan kan de vergoeding ingaan op de 1e dag van het nieuwe schooljaar. 

U moet elk jaar opnieuw uw aanvraag insturen. Dit is ook nodig als uw kind naar een andere school gaat of als u gaat verhuizen. 

Accordion item is ingeklapt

Hebben wij uw aanvraag compleet ontvangen? Dan beoordelen wij uw aanvraag. U ontvangt ons besluit per brief binnen 8 weken. In deze beschikking is vermeld of u aanspraak op vervoer heeft en welke vervoerskosten u vergoed krijgt.

Als u volgens de beschikking recht heeft op vergoeding van openbaar vervoer of fiets (eventueel met begeleiding) zullen wij aangeven hoe u die kosten kunt declareren. 

Accordion item is ingeklapt

Staat uw vraag niet bij de veelgestelde vragen? Of heeft u toch nog vragen? Neem dan gerust contact op met het digitaal loket leerlingenvervoer. Zij staan u telefonisch graag te woord van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 12.30 uur via 073 - 5231073. Of stuur een e-mail met uw vraag naar loonopzand.llv@forseti.nl .