Logo Gemeente Loon op Zand

Kan uw kind niet lopend of fietsend naar school vanwege een beperking of de afstand (+ 6 km) van huis naar school? Dan komt uw kind misschien in aanmerking leerlingenvervoer. Bij de beoordeling van uw aanvraag kijkt de gemeente ook naar wat uw kind zelf kan. Waar mogelijk wordt geprobeerd de zelfredzaamheid van het kind te vergroten. De gemeente gaat bij leerlingenvervoer altijd uit van de dichtstbijzijnde toegankelijke school.

Accordion item is ingeklapt

Voordat uw een aanvroeg doet, bekijk eerst of u het vervoer zelf kunt regelen:

  • Vraag bijvoorbeeld hulp aan familie, buren of kennissen.
  • Bespreek met andere ouders om samen te rijden

Accordion item is ingeklapt

Via het digitaal loket leerlingenvervoer (zie de rode knop 'leerlingenvervoer aanvragen' bovenaan de pagina) kunt u eenvoudig een aanvraag invullen en verzenden. U ontvangt per mail een ontvangstbevestiging. In het digitale leerlingenvervoer loket kunt u ook zien of u recht heeft op leerlingenvervoer. U kunt de vergoeding voor leerlingenvervoer het hele jaar door aanvragen. Maar als u zorgt dat de aanvraag met de bijlagen vóór 1 juni bij de gemeente binnen is, dan kan de vergoeding ingaan op de 1e dag van het nieuwe schooljaar. 

U moet elk jaar opnieuw uw aanvraag insturen. Dit is ook nodig als uw kind naar een andere school gaat of als u gaat verhuizen. 

Accordion item is ingeklapt

Hebben wij uw aanvraag compleet ontvangen? Dan beoordelen wij uw aanvraag. U ontvangt ons besluit per brief binnen 8 weken. In deze beschikking is vermeld of u aanspraak op vervoer heeft en welke vervoerskosten u vergoed krijgt.

Als u volgens de beschikking recht heeft op vergoeding van openbaar vervoer of fiets (eventueel met begeleiding) zullen wij aangeven hoe u die kosten kunt declareren. 

Accordion item is ingeklapt

Staat uw vraag niet bij de veelgestelde vragen hieronder? Of heeft u toch nog vragen? Neem dan gerust contact op met het digitaal loket leerlingenvervoer. Zij staan u telefonisch graag te woord van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 16.00 uur via 073 - 5231073. Of stuur een e-mail met uw vraag naar loonopzand.llv@forseti.nl . 

Veelgestelde vragen

Vragen?

Accordion item is ingeklapt

Uw aanvraag dient u online in via onze website, op de pagina leerlingenvervoer

Accordion item is ingeklapt

Als we voor de nieuwe aanvraag bijlagen nodig hebben, dan vragen we hier tijdens het aanvraagproces om. Of het team leerlingenvervoer neemt contact met u op. 

Accordion item is ingeklapt

Beide ouders moeten een aanvraag indienen.

Accordion item is ingeklapt

Bij een verhuizing hebben we een nieuwe aanvraag nodig. 

Accordion item is ingeklapt

Als uw kind naar een andere school gaat, hebben we een nieuwe aanvraag nodig.

Accordion item is ingeklapt

Als de school van uw kind verhuist, hebben we een nieuwe aanvraag nodig. 

Accordion item is ingeklapt

Als u een andere voorziening voor uw kind wilt aanvragen, hebben wij een nieuwe aanvraag nodig.
Het team leerlingenvervoer neemt contact met u op om aanvullende informatie op te vragen.

Accordion item is ingeklapt

Overige structurele wijzigingen kunt u schriftelijk doorgegeven aan het team leerlingenvervoer via e-mail loonopzand.llv@forseti.nl.
Geef duidelijk aan wat u wenst aan te passen en met ingang vanaf welke datum.

Accordion item is ingeklapt

Per 1 juli 2020 is het verplicht een ISO-gecertificeerde rolstoel te hebben om met de taxi(bus) te kunnen reizen. (Een gecertificeerde rolstoel is herkenbaar door een ronde gele sticker met het zwart haaksymbool.)

Moet uw kind tijdens de rit in de rolstoel vervoerd worden, dan moet de rolstoel voorzien zijn van deze sticker. Heeft de rolstoel deze sticker niet? Uw kind mag dan niet vervoerd worden en kan dan niet mee in het leerlingenvervoer. Heeft u vragen over de certificering en hoe dit zit met de rolstoel van uw kind? Dan verzoeken wij u om contact op te nemen met de leverancier van de rolstoel.

Accordion item is ingeklapt

Klachten meldt u bij Regiovervoer Midden-Brabant via 0900 – 77 55 862 of llv@regiovervoermiddenbrabant.nl).