Logo Gemeente Loon op Zand

Bent u het overzicht over uw financiën kwijt? Lukt het niet alle betalingen op tijd te doen? Natuurlijk kunt u heel veel zelf regelen, maar de gemeente kan u ook helpen!  Wacht niet te lang, anders krijgt u wellicht te maken met schulden, die kunnen oplopen. En dat is niet nodig.

Kunt u hulp gebruiken bij uw geldzaken?

Accordion item is ingeklapt
  • Praat over uw problemen met iemand die u vertrouwt. Dan staat u niet langer alleen.
  • Zorg voor overzicht en begin met een huishoudboekje.
  • Maak een begroting. Kijk op de website van het Nibud.
  • Maak spaarpotjes of spaarrekeningen voor speciale doelen. Dan staat u nooit voor verrassingen.
  • Open de post! Anders staat straks ‘opeens’ de deurwaarder op de stoep.
  • Wees eerlijk. Vraagt iemand u mee voor een vakantie of ander uitje? Zeg gewoon dat u daar nu geen geld voor hebt. En verzin een leuk, goedkoper alternatief.
  • Zelf je schulden regelen? Kijk op www.zelfjeschuldenregelen.nl

Accordion item is ingeklapt

De gemeente kan u op verschillende manieren ondersteunen bij uw geldzorgen. Misschien zijn enkele tips voor u al genoeg. Een kennismakingsgesprek met een medewerker kan ook. Samen met u bekijken we uw situatie. Ontvangt u alles waar u recht op heeft? Zijn uw inkomsten en uitgaven in evenwicht of kunt u nog verder bezuinigen en zo ja, hoe dan? Op die manier krijgt u weer overzicht over uw inkomsten en uitgaven en meer grip op uw geld.

Als uw geldzorgen te groot zijn, dan is een schuldregeling soms nodig. De gemeente werkt hiervoor samen met de Kredietbank Nederland. Deze hulp is gratis.

Bent u digitaal vaardig? Dan kunt  ook gebruik maken van het programma Schulden de Baas. Een schuldhulpverlener helpt u online vanachter uw eigen computer, tablet of smartphone. Op tijden dat het u uitkomt. In een tempo dat bij u past. 

Wacht vooral niet te lang met het bespreekbaar maken van uw geldzorgen. Hoe eerder u hulp zoekt, hoe makkelijker het is problemen te voorkomen of op te lossen. Wilt u meer weten over onze hulp bij geldzorgen of een afspraak maken? Bel of mail dan met het Servicepunt Welzijn Wonen en Zorg.