Ga naar de homepage

Met een e-bike of high speed e-bike worden jouw dagelijkse ritten een fluitje van een cent. En het is nog gezond ook. Een fietstochtje in de buitenlucht doet tenslotte wonderen voor lichaam en geest. Juist in deze tijd, waarin bewegen belangrijker is dan ooit.

 

Lekker sjeesen op een e-bike. Probeer het ook!

Ben je een werkende inwoner van de gemeente Loon op Zand? En wil je testen of een elektrische fiets iets voor je is? Probeer dan een week lang een e-bike of speed pedelec voor jouw (noodzakelijke) ritten naar je werk of dagelijkse fietstochtjes in je thuiswerkomgeving. Zo kun jij ook ervaren hoe gezond, snel en goedkoop een elektrische fiets is. 

Alles is voor je geregeld: van pech-onderweg-hulp tot aan verzekering en een supportdesk waar je met vragen terecht kunt. De probeeractie start op 1 april en loopt door tot en met november 2021.

Reserveren

Reserveer je e-bike via www.sjees.nl/probeereenebike en kies voor de gemeente Loon op Zand.

Je kiest zelf je type e-bike en de periode waarin je wilt fietsen. Na je reservering ontvang je per e-mail een bevestiging met daarin alle praktische informatie. Op de afgesproken datum haal je jouw e-bike op en kun je een week genieten van een snelle tweewieler!

Ook voor werkgevers

Ook werkgevers in de gemeente Loon op Zand kunnen aansluiten. Met de Sjees E-bike Pool helpen zij hun medewerkers laagdrempelig op de fiets. Uit eerdere ervaringen blijkt dat na het uitproberen van een e-bike gemiddeld 22 procent van de deelnemers minimaal twee dagen per week op een andere manier naar het werk reist. Ze gaan (weer) fietsen, of kopen of leasen een elektrische fiets.

Werkgevers kunnen zich aanmelden via: www.sjeesebikepool.nl.

Voordelen

Accordion item is ingeklapt

Zonder zorgen mag je een week lang een e-bike naar keuze uitproberen. Alles is geregeld: van verzekeringen en pech-onderweg-hulp tot een supportdesk waar je met al jouw vragen terecht kunt.

Accordion item is ingeklapt

Werk je op locatie en maak je in deze tijd dus (noodzakelijke) woon-werkritten? Uit onderzoek blijkt dat een kwart van de mensen sneller op het werk is met een e-bike dan met een auto.  Woon je 10 kilometer of zelfs minder van het werk af? Dan is dit zelfs 56 procent!

Accordion item is ingeklapt

Werk je vanuit huis? Maak een rondje op de e-bike in je pauze. Even je hoofd leeg maken en in beweging komen. Daarna weer fris aan de slag. Een fietstochtje doet wonderen voor lichaam en geest.

Accordion item is ingeklapt

E-bikes werken niet vanzelf. Er zal toch gewoon getrapt moeten worden. En dat is goed voor je gezondheid: uit onderzoek blijkt dat mensen die regelmatig de fiets nemen, gemiddeld vier kilo minder wegen dan mensen die zweren bij de auto. De fiets is bovendien een makkelijke manier om je dagelijkse portie lichaamsbeweging te scoren.

Wist je trouwens dat mensen met een e-bike twee tot drie keer vaker de fiets pakken dan mensen met een fiets zonder trapondersteuning? Voor je het weet gebruik je de e-bike niet alleen voor woon-werk afstanden, maar ook om naar de voetbalclub of naar een feestje te fietsen.

Accordion item is ingeklapt

Last but not least! De kilometers die je met de e-bike aflegt, zijn maar liefst vijftig keer minder milieubelastend dan wanneer je diezelfde kilometers met de auto aflegt. Hierdoor kun je als individu een steentje bijdragen aan het milieu.

Kortom: Wil jij sneller, sportiever, meer verantwoord én relaxter naar je bestemmingen reizen, dan is een e-bike helemaal zo gek nog niet!