housearrow-whitecheck-roundarrow-redarrow-yellowfilepluscircle-clock circle-phonesearchLayer 1

Loon op Zand is een aantrekkelijke gemeente met een breed scala aan recreatieve en toeristische mogelijkheden. De slogan van Loon op Zand is niet voor niets “1001 x Loon op Zand, beleef de vele mogelijkheden”. 

De gemeente Loon op Zand ligt in de nabijheid van steden als Tilburg en Waalwijk, maar is een groene en landelijke gemeente en een aangename plek om te wonen, werken en recreëren. De gemeente bestaat uit drie dorpen; Kaatsheuvel (16.000 inwoners), Loon op Zand (6.000 inwoners) en De Moer (600 inwoners). De drie kerkdorpen zijn sterk verbonden met de omgeving en kennen een actief verenigingsleven. Zo zijn er in alle drie de dorpen sportaccommodaties en sportverenigingen. 

De gemeente herbergt grote trekkers zoals de Efteling, Experience Island, Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen, de Keukenboulevard en iconen als bijvoorbeeld Het Witte Kasteel.  Maar ook vele kleinere recreatiebedrijven zoals een speelboerderij, een oesterzwammenkwekerij, diverse maneges, horecagelegenheden, hotels, B&B’s, mini-campings en groepsaccommodaties en kennen een actief verenigingsleven. Zo zijn er in alle drie de kernen sportaccommodaties en sportverenigingen. 

Kaatsheuvel kent enkele fraaie rijksmonumenten zoals de St. Janskerk, de St. Jozefkerk, de kerk van de Martelaren van Gorcum, molen de Couwenberg en de molen aan de Zuidhollandsedijk. In Loon op Zand ligt het rijksmonument Het Witte Kasteel en de kerk St. Jans onthoofding.

Binnen de gemeente zijn er afwisselende landschappen, zoals de Loonse en Drunense Duinen, Landgoed Huis ter Heide, het coulisselandschap met bosjes, vennen en houtwallen en open agrarische gebieden. 

mill-tailormade association-rosy