housearrow-whitecheck-roundarrow-redarrow-yellowfilepluscircle-clock circle-phonesearchLayer 1

In de talrijke verblijfsaccommodaties vindt u de gastvrijheid die spreekwoordelijk is voor Brabant. Via de reguliere kanalen zoals www.booking.com boekt u het brede aanbod vinden uit onze gemeente.

De gemeente Loon op Zand ligt in de nabijheid van steden als Tilburg en Waalwijk, maar is een groene en landelijke gemeente en een aangename plek om te wonen, werken en recreëren. De gemeente bestaat uit drie dorpen; Kaatsheuvel (16.000 inwoners), Loon op Zand (6.000 inwoners) en De Moer (600 inwoners). De drie kerkdorpen zijn sterk verbonden met de omgeving en kennen een actief verenigingsleven. Zo zijn er in alle drie de dorpen sportaccommodaties en sportverenigingen. 

Ervaar de Brabantse gemoedelijkheid en gastvrijheid met het brede aanbod voor jong en oud. De gemeente herbergt grote trekkers zoals de Efteling, Experience Island, Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen, de Keukenboulevard en iconen als bijvoorbeeld Het Witte Kasteel.  Maar ook vele kleinere recreatiebedrijven zoals een oesterzwammenkwekerij, diverse maneges, horecagelegenheden, hotels, Oorlogsmuseum Loon op Zand, B&B’s, mini-campings en groepsaccommodaties en kennen een actief verenigingsleven. Zo zijn er in alle drie de kernen sportaccommodaties en sportverenigingen. 

Kaatsheuvel kent enkele fraaie rijksmonumenten zoals de St. Janskerk, de St. Jozefkerk, de kerk van de Martelaren van Gorcum, molen de Couwenberg en de molen aan de Zuidhollandsedijk. In Loon op Zand ligt het rijksmonument Het Witte Kasteel en de kerk St. Jans onthoofding.

Genieten kan ook in de natuur, tijdens een fietstocht of wandeling door prachtige natuurgebieden. Binnen de gemeente zijn er afwisselende landschappen, zoals de Loonse en Drunense Duinen, Landgoed Huis ter Heide, Landgoed Plantloon, het coulisselandschap met bosjes, vennen en houtwallen en open agrarische gebieden. Ook voor mountainbikers, ruiters en menners zijn er mooie tochten uitgestippeld. Daarmee maak je kennis met de mooiste plekjes en bezienswaardigheden van de streek. Het is een ideale uitvalsbasis om de landelijke en bosrijke omgeving te verkennen.

In juli 2018 hebben de colleges en gemeenteraden van de gemeenten Dongen, Heusden, Loon op Zand en Waalwijk besloten een Regionaal Bureau voor Toerisme De Langstraat (RBT) op te richten. De vier gemeenten gaan samenwerken om meer bezoekers te trekken, die langer verblijven en meer besteden. Marktonderzoek wees uit dat De Langstraat, tussen de grote steden en met internationale trekpleisters (onder andere de Efteling, De Loonse en Drunense Duinen, de vesting Heusden) alle ingrediënten in zich heeft om inwoners, recreanten en toeristen te verleiden tot een bezoek.
Het RBT gaat er o.a. voor zorgen dat lokale informatiepunten worden ingevuld en er samen met de recreatiebranche aansprekende nieuwe concepten en arrangementen ontwikkelt worden. Daarnaast zorgt zij voor een eenduidige gebiedsmarketing. De verwachting is dat het RBT vanaf de zomer operationeel is.

mill-tailormade association-rosy