housearrow-whitecheck-roundarrow-redarrow-yellowfilepluscircle-clock circle-phonesearchLayer 1

In de talrijke verblijfsaccommodaties vindt u de gastvrijheid die spreekwoordelijk is voor Brabant. Via de reguliere kanalen zoals www.booking.com boekt u het brede aanbod uit onze gemeente.

De gemeente Loon op Zand ligt in de nabijheid van steden als Tilburg en Waalwijk, maar is een groene en landelijke gemeente en een aangename plek om te wonen, werken en recreëren. De gemeente bestaat uit drie dorpen; Kaatsheuvel (16.000 inwoners), Loon op Zand (6.000 inwoners) en De Moer (600 inwoners). De drie kerkdorpen zijn sterk verbonden met de omgeving.

Ervaar de Brabantse gemoedelijkheid en gastvrijheid met het brede aanbod voor jong en oud. De gemeente herbergt grote trekkers zoals de Efteling, Experience Island, Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen, de Keukenboulevard en iconen als bijvoorbeeld Het Witte Kasteel.  Maar ook vele kleinere recreatiebedrijven zoals een oesterzwammenkwekerij, diverse maneges, horecagelegenheden, hotels, Oorlogsmuseum Loon op Zand, B&B’s, mini-campings en groepsaccommodaties en kennen een actief verenigingsleven. Zo zijn er in alle drie de kernen sportaccommodaties en sportverenigingen. 

Kaatsheuvel kent enkele fraaie rijksmonumenten zoals de St. Janskerk, de St. Jozefkerk, de kerk van de Martelaren van Gorcum, molen de Couwenberg en de molen aan de Zuidhollandsedijk. In Loon op Zand ligt het rijksmonument Het Witte Kasteel en de kerk St. Jans onthoofding.

Genieten kan ook in de natuur, tijdens een fietstocht of wandeling door prachtige natuurgebieden. Binnen de gemeente zijn er afwisselende landschappen, zoals de Loonse en Drunense Duinen, Landgoed Huis ter Heide, Landgoed Plantloon, het coulisselandschap met bosjes, vennen en houtwallen en open agrarische gebieden. Ook voor mountainbikers, ruiters en menners zijn er mooie tochten uitgestippeld. Daarmee maak je kennis met de mooiste plekjes en bezienswaardigheden van de streek. Het is een ideale uitvalsbasis om de landelijke en bosrijke omgeving te verkennen.

Loon op Zand is dé toeristische hotspot van Noord-Brabant. Met de mooie parels als de Efteling, Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen, het Witte Kasteel en de vele evenementen heeft de gemeente 'Goud in Handen'. De Stichting Leisure Loon op Zand houdt zich bezig met vrijestijdsbesteding in de breedste zin. Hierbij zet de stichting in op een goede en gerichte marketing. Onder de naam 'Goud in Handen' zijn zes projectplannen opgesteld om in de komende 3 jaar uit te voeren. De financiering van deze plannen is voorgelegd aan de gemeenteraad. De besluitvorming hierover vindt 16 mei plaats. Na een positief besluit gaat de stichting hiermee aan de slag. De Stichting werkt samen met het Regionaal Bureau voor Toerisme de Langstraat.

De gemeenten Dongen, Heusden, Loon op Zand en Waalwijk richtten in januari 2019 het Regionaal Bureau voor Toerisme de Langstraat (RBT) op.  De vier gemeenten werken samen om meer bezoekers te trekken, die langer verblijven en meer besteden. Marktonderzoek wees uit dat de Langstraat, tussen de grote steden en met internationale trekpleisters (onder andere de Efteling, De Loonse en Drunense Duinen, de vesting Heusden) alle ingrediënten in zich heeft om inwoners, recreanten en toeristen te verleiden tot een bezoek.  Het RBT gaat er o.a. voor zorgen dat lokale toeristische informatiepunten worden ingericht. Samen met de recreatiebranche in de Langstraat gaat het RBT aansprekende nieuwe grensoverschrijdende concepten en arrangementen ontwikkelen. Het RBT werkt samen met de Stichting Leisure Loon op Zand.

mill-tailormade association-rosy