Ga naar de homepage

Op zaterdag 18 maart is alweer de 21e Landelijke Opschoondag. Hieronder ziet u in één oogopslag hoe u en uw buren in actie komen. Vele handen maken licht werk en de actie wordt er nóg leuker van. Door met velen in actie te komen krijgt het onderwerp extra aandacht.

Waarom?

In een schone omgeving is het fijn wonen, werken, leren en recreëren. Een bananenschil blijft een jaar op straat liggen. Een uitgespuugd kauwgompje wordt pas na twintig jaar afgebroken. En een plastic flesje nooit. Het zwerfafvalprobleem is ingewikkeld. De oplossing begint met de juiste kennis over zwerfafval. Over afbraaktijden en afvalbestrijding, maar ook over succesvolle samenwerkingen, nieuwe wetgeving en onderwijs. Zwerfafval is een probleem van iedereen. We kunnen allemaal bijdragen aan de oplossing.

Opschonen in jouw buurt

Ga op 18 maart ook de straat op en neem uw buren mee. Kies zelf een moment op de dag. Stop een briefje bij de buren in de bus om op te roepen het samen te doen.

Opschoonmateriaal

Meld u aan als Zwerfafvalpakker via de Fixi app of het meldpunt van de gemeente via 0416-289111. U ontvangt dan een zwerfafvalpakket bestaande uit een grijper, een ring, vuilniszakken en een veiligheidshesje.  Zwerfval dat is verzameld op 18 maart, wordt opgehaald door de gemeente. Vraag dit aan via de Fixi app of meldpunt woonomgeving.

Deel je opschoon actie!

Vraag uw buren, regel een kan koffie en inspireer andere buren door uw opschoonverhaal te delen op social media. Tag @nederlandschoon en gebruik #landelijkeopschoondag #gemeenteloonopzand.

Europarcs Kaatsheuvel

Europarcs gaat met een aantal medewerkers op 18 maart om 12:30 uur de omgeving van het park schoonmaken. Een aantal omwonende Zwerfafvalpakkers gaan met ze mee. Om 12:45 uur geeft wethouder Tess van de Wiel het startschot voor de opschoondag. Wilt u als buurtbewoner ook deelnemen aan dit initiatief? Meld u dan aan bij Dulcie Koevoets, sociaal werker: dulciekoevoets@contourdetwern.nl.