Ga naar de homepage

Senioren in Loon op Zand zien het goed

Fietsen houdt je gezond en vitaal. Dit geldt vooral voor senioren. Daarom moeten ouderen zich veilig voelen op de fiets en zich ook veilig blijven gedragen. Maar dat is ook een uitdaging. Een E-bike is fijn, maar ook zwaar, het wordt steeds drukker op de fietspaden en naarmate je ouder wordt, kan het moeilijker worden over je schouder te kijken zonder ‘mee te sturen’.

Daarom is de campagne Spiegeltje spiegeltje op mijn fiets, zonder mij zie je…’ weer in de gemeente Loon op Zand.

Het doel van deze campagne is senioren het nut van een fietsspiegel in te laten zien én te laten ervaren. Hoe? Door een gratis fietsspiegel te monteren.

De actie wordt in heel Nederland uitgevoerd en was eerder al in Loon op Zand. De actie staat op locaties waar veel senioren komen of langs mooie fietsroutes waar senioren makkelijk kunnen stoppen. De vorige keer stond er bij De Kiosk eigenlijk continu een rij. Senioren zijn namelijk enthousiast. Vooral ook omdat ze herkennen en erkennen dat een fietsspiegel belangrijk is.

Naast fietsveiligheid levert deze campagne nog meer op. Een ander onderdeel van de actie is namelijk dat deelnemers ondervraagd worden over hun fietservaringen. Hieruit bleek bijvoorbeeld al dat best veel senioren last hebben van elektrische scooters of voorbij razende groepen wielrenners. Daar schrikken ze van. Daarbij helpt de spiegel. En wielrenners moeten een fietsbel gaan gebruiken. Want uiteindelijk gaat het er allemaal om dat we een beetje rekening houden met elkaar.”

Spiegeltje Spiegeltje is op zaterdag 30 juli van 10.00u. – 13.30u. bij De Kiosk in Loon op Zand en op zondag 14 augustus van 10.00u. – 13.30u. bij 't Maoske in De Moer. Voor elke campagnedag geldt dat deze loopt zolang de voorraad strekt.