Ga naar de homepage

‘Aan de slag voor het nieuwe dorpshuis van Loon’ 

Op zaterdagochtend 14 mei organiseren de Wetering Plan Groep (WPG) en de gemeente een informatiebijeenkomst over het nieuwe dorpshuis van Loon op Zand. De bijeenkomst is een vervolg op de bijeenkomst afgelopen november, die door corona online plaatsvond. Met het krediet dat de gemeenteraad eind 2021 beschikbaar stelde kunnen nu stappen vooruit worden gezet voor de herontwikkeling. De bijeenkomst vindt plaats tussen 10.00 en 13.00 uur in de Wetering, Weteringplein 1.  

Iedereen is welkom!

Iedereen die zich betrokken voelt bij het (nieuwe) dorpshuis van Loon op Zand is van harte welkom! Tijdens de bijeenkomst is er alle gelegenheid om ook persoonlijk in gesprek te gaan over de ontwikkelingen rondom het dorpshuis en vragen. Hiervoor zijn er presentaties in de theaterzaal en is er aansluitend een informatiemarkt in het cafégedeelte. Aanmelding voor de presentaties of de informatiemarkt is niet nodig. De informatiemarkt kan doorlopend worden bezocht. 

Presentaties

De presentaties beginnen om 10 uur (inloop met koffie en thee vanaf 9.30 uur). De WGP en de gemeente praten de bezoekers bij over de laatste ontwikkelingen. Hoe ver zijn we met de vernieuwing van het middendeel, de inrichting van de buitenruimte, plannen voor de oudbouw en renovatie van de sporthal?  Hoe werken we aan de vereniging voor exploitatie en beheer straks, welke afspraken worden gemaakt met (toekomstige) gebruikers en hoe kun je als vrijwilliger meedraaien in het nieuwe dorpshuis? Na de presentaties er is een vragenronde. 

Informatiemarkt

Tijdens de informatiemarkt tussen 11.15 en 13.00 uur kunnen bezoekers bij verschillende informatietafels ook vanuit hun eigen situatie vragen stellen en verder in gesprek gaan met de WPG en de gemeente. Architectenbureau De Twee Snoeken geeft toelichting op de nieuwe indeling van het middendeel en de sporthal.