Ga naar de homepage

Gas en elektriciteit worden steeds duurder. Veel mensen kunnen hun energierekeningen moeilijk betalen. Daarom helpt de overheid mensen met een laag inkomen. Dat doen ze met de energietoeslag. Inwoners van de gemeenten Loon op Zand, Heusden en Waalwijk kunnen daarvoor weer terecht bij Baanbrekers. Zij regelen de betaling.

De eenmalige energietoeslag is in juli 2022 verhoogd van 800 euro naar 1300 euro. Heb je eerder het bedrag van 800 euro aan energietoeslag ontvangen, dan hoef je niets te doen. Je ontvangt de aanvullende 500 euro automatisch op je rekening. 
Als je eerder een aanvraag hebt gedaan en een afwijzing hebt gekregen omdat de aanvraagtermijn was verstreken, hoef je geen nieuwe aanvraag te doen. Baanbrekers behandelt deze aanvragen alsnog.

Klein inkomen

Inwoners met een klein inkomen (120% van het sociaal minimum) door werk of pensioen die nog geen energietoeslag hebben ontvangen, kunnen hiervoor een aanvraag indienen bij Baanbrekers. Via de website van Baanbrekers vind je het aanvraagformulier. Een aanvraag indienen kan tot 31 december 2022.

Geen invloed op andere toelagen of uitkering

De energietoeslag heeft geen invloed op andere toeslagen of op een uitkering. Ontvang je ook een zorgtoeslag, een huurtoeslag of kinderopvangtoeslag? Of heb je een uitkering? De energietoeslag heeft daar geen invloed op. Je zorg-, huur- of kinderopvangtoeslag of uitkering blijven precies hetzelfde. Je krijgt de energietoeslag er gewoon bij.