Ga naar de homepage

Op donderdag 21 september heeft de Tweede Kamer ingestemd met het verstrekken van een eenmalige energietoeslag in 2023 voor huishoudens met een laag inkomen. Waarschijnlijk heeft u dit ook in de media vernomen. Omdat de Eerste Kamer deze wet nog moet goedkeuren, kan Baanbrekers de energietoeslag nog niet verstrekken.

Wel gaan we verder met de voorbereidingen, zodat we de energietoeslag zo snel mogelijk kunnen gaan betalen zodra ook de Eerste Kamer heeft ingestemd. Tot die tijd kunt u de energietoeslag nog niet aanvragen. Houdt u vooral onze website in de gaten. Hierop zullen wij u informeren over het aanvragen van de energietoeslag 2023. Ook op de website van uw gemeente vindt u informatie.

Baanbrekers verzorgt de energietoeslag voor de gemeenten Heusden, Waalwijk en Loon op Zand. Als u in 2022 al energietoeslag heeft ontvangen, hoeft u geen nieuwe aanvraag te doen. Als u in 2023 nog steeds in aanmerking komt voor de energietoeslag, dan ontvangt u de toeslag vanzelf. Als u nog niet bekend bent bij Baanbrekers, informeren wij u op onze website wanneer u een aanvraag voor energietoeslag 2023 kunt indienen.