Logo Gemeente Loon op Zand

Heeft u hulp nodig om werk te vinden? Of wilt u graag aan het werk, maar lukt dat niet vanwege een arbeidshandicap of beperking? Dan kan Baanbrekers u wellicht helpen.

Accordion item is ingeklapt

Soms is het moeilijk om aan de slag te gaan of aan de slag te blijven. Baanbrekers werkt nauw samen met allerlei partners op het gebied van werk, zorg en inkomen. Samen kunnen zij ervoor zorgen dat u weer aan de slag kunt. Wij verwachten van u dat u er alles aan doet om werk te zoeken, te vinden en te houden. Baanbrekers kan u hierbij uiteraard helpen en ondersteunen.

Denk hierbij aan:

  • De speciale werkgelegenheidsaanpak Talent2Work 
  • Het opdoen van werkervaring
  • Een cursus of een training
  •  

Accordion item is ingeklapt

Bent u als ondernemer of vrije beroepsbeoefenaar tijdelijk in financiĆ«le problemen geraakt? Of dreigt u in financiĆ«le problemen te raken? Dan kan Baanbrekers u in sommige gevallen ondersteunen vanuit het Besluit bijstandsverlening zelfstandigen (Bbz).  

Voor meer informatie kunt u ook kijken in de speciale folder van het Instituut voor Midden- en Kleinbedrijf.

Accordion item is ingeklapt

Als u niet kunt werken op basis van een beperking dan bekijkt Baanbrekers samen met u andere mogelijkheden. Bijvoorbeeld vrijwilligerswerk of een project in het kader van sociale en maatschappelijke activering. 

Accordion item is ingeklapt

Kunt u (tijdelijk) niet in uw eigen levensonderhoud voorzien? Dan kan Baanbrekers u helpen met het aanvragen van een (aanvullende) uitkering.