Logo Gemeente Loon op Zand

Hulp bij financiën

Heeft u vragen op financieel gebied of schulden? Dan kunt u op diverse plaatsen terecht. Wilt u het eerst zelf proberen op te lossen? Kijk dan op www.zelfjeschuldenregelen.nl. Online is het programma www.schuldendebaas.nl beschikbaar. Heeft u liever persoonlijk contact met een medewerker van de gemeente? Neem dan contact op met het Servicepunt Welzijn, Wonen en Zorg.

Accordion item is ingeklapt

Wilt u zelf uw schulden proberen op te lossen? Kijk dan op www.zelfjeschuldenregelen.nl   Hier vindt u veel informatie over schuldhulpverlening. Bovendien treft u er voorbeeldbrieven waarmee u zelf aan de slag kunt. 

Particuliere bureaus

Let op: Er zijn veel particuliere bureaus die ook budgetbeheer en schuldhulpverlening aanbieden. Verzorgen zij een zogenoemde aanvraag minnelijke regeling voor u? Controleer dan eerst of deze voldoet aan de normen van de NVVK. Daarvoor kunt u terecht bij het Servicepunt Welzijn, Wonen en Zorg.

Accordion item is ingeklapt

Bent u digitaal vaardig? Dan kunt u ook gebruik maken van het programma ‘SchuldendeBaas’. Een schuldhulpverlener helpt u online. 
U kunt aan de slag van achter uw eigen computer, tablet of smartphone.  Op tijden dat het u uitkomt. In het tempo dat bij u past. 

Meer informatie vindt u op www.schuldendebaas.nl

 

Accordion item is ingeklapt

Heeft u liever persoonlijk contact met een medewerker van de gemeente? Neem dan contact op met het Servicepunt Welzijn, Wonen en Zorg. Samen met u worden de volgende zaken bekeken: 

 • uw (gezamenlijke)  inkomen: ontvangt u alles waar u recht op heeft?
 • uw uitgaven: kunt u hier nog op besparen?
 • uw schulden en het ontstaan hiervan.
 • wat heeft u zelf ondernomen om uw financiële situatie te verbeteren?
 • wat kan er gedaan worden om de financiële problemen op te lossen?

De gemeente Loon op Zand werkt samen met de Kredietbank Nederland. De gemeente kan de Kredietbank inschakelen voor budgetbeheer of een schuldregeling. Aanmelden hiervoor gebeurt altijd via de gemeente.  

Servicepunt Welzijn, Wonen en Zorg

Accordion item is ingeklapt

Wilt leren hoe u beter om kunt gaan met geld? Doe dan mee met de cursus Omgaan met geld. Het maakt niet uit hoe uw financiële situatie is. De cursus bestaat uit zes lessen. Deelname is gratis  en u krijgt alle lesmaterialen van de gemeente. 

Tijdens de cursus leert u de basisprincipes van budgetteren en een goede administratie bijhouden. De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod.

 • Overzicht maken en houden over de inkomsten en uitgaven
 • Administratie op orde 
 • Inkomensondersteunende regelingen
 • Verzekeren en sparen
 • Lenen en schulden
 • Besparen en omgaan met verleidingen

Medewerkers van de afdeling Servicepunt Welzijn, Wonen en Zorg  geven de cursus.  Wilt u zich aanmelden? Neem dan contact op met het Servicepunt. Daar kunt u ook uw eventuele vragen stellen.

Accordion item is ingeklapt

Heeft u een eigen bedrijf en behoefte aan financiële ondersteuning?  Ga naar www.155.nl of bel 088 999 0 155. Download voor meer informatie de folder van het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf. In sommige gevallen komt u in aanmerking voor de regeling Besluit Bijstand voor zelfstandigen (Bbz). Lees hierover meer op de pagina 'financiële hulp voor ondernemers

Accordion item is ingeklapt

De contactgegevens en de actuele telefonische bereikbaarheid van het Servicepunt Welzijn, Wonen en Zorg kunt u vinden op de algemene pagina van het servicepunt.