Logo Gemeente Loon op Zand

Prettig wonen is meer dan het hebben van een woning. Buurtpreventieteams bevorderen een sociale, veilige en leefbare buurt.

Accordion item is ingeklapt

Het doel van buurtpreventie is dat bewoners, ondernemers en organisaties een actieve bijdrage leveren aan de veiligheid, leefbaarheid en sociale samenhang in de buurt. Zodat iedereen prettig woont in zijn of haar buurt. Naast het hebben van een eigen woning, zijn er nog een aantal andere belangrijke onderdelen voor prettig wonen: 

  • speelgelegenheid voor kinderen
  • ontmoetingsmogelijkheden voor en met buurtgenoten
  • goed onderhouden bestrating en groen
  • veiligheid bij woningen, straten en openbaar gebied.

Accordion item is ingeklapt

In onze gemeente zijn er een aantal buurtpreventieteams. De buurtpreventieteams werken samen met de wijkteams en professionele organisaties op het gebied van veiligheid en leefbaarheid. Ieder team, en de organisaties binnen die teams, heeft zijn eigen verantwoordelijkheid. Samen met u zorgen zij ervoor dat u prettig woont, in een veilige en leefbare buurt. Op deze plattegrond ziet u welke buurtpreventieteams actief zijn in onze gemeente. 

Accordion item is ingeklapt

Wilt u een nieuw buurtpreventieteam starten? Wilt u zelf actief deelnemen aan een bestaand buurtpreventieteam? Of heeft u een andere vraag over de buurtpreventieteams in Loon op Zand? Neem dan contact op met de co√∂rdinatoren van de wijkteams. Wilt u een Whatsapp-groep aanmaken? Neem dan contact op met M. Verstappen via m.verstappen@loonopzand.nl of via ons algemene telefoonnummer 0416-289111.