Ga naar de homepage

Het gehele jaar kunt je je chemisch afval afgeven bij de milieustraat. Twee keer per jaar, in maart en september, komen we persoonlijk bij je langs om jouw klein chemisch afval in te zamelen.

KCA-kar

Dit voorjaar halen we tussen 14 en 23 maart het klein chemisch afval (KCA) op. De KCA-kar rijdt de gebruikelijke ronde door alle straten en staat op vaste plaatsen stil. Biedt jouw milieubox persoonlijk aan bij de chauffeur. Laat de milieubox geen moment onbeheerd achter op straat. Voor spelende kinderen is dit gevaarlijk. Hou de milieubox paraat op de inzameldag. Zo kan de KCA-kar op tijd zijn route rijden.

Accordion item is ingeklapt

In dit schema staan de inzameldagen en -tijden waarop bij jou in de straat het klein chemisch afval wordt opgehaald. Staat in de stratenlijst een telefoontje achter jouw straat? Neem dan contact op met de gemeente Loon op Zand. Doe dit vóór dinsdag 22 maart. De kar komt dan op woensdag 23 maart bij je langs.

Accordion item is ingeklapt
  • Huishoudelijk: Batterijen, spaarlampen en andere energiezuinige lampen, tl-buizen, vloeibare gootsteenontstopper, lampolie, petroleum en bestrijdingsmiddelen/insecticiden.
  • Medicijnkastje: Medicijnen, kwikthermometers en injectienaalden (in een afgesloten container).
  • Doe-het-zelf: Verf, lak, beits en houtverduurzamingsmiddelen. Bij het verven gebruikte producten zoals terpentine, thinner, verfafbijtmiddel, verfverdunner, kwast reiniger, kwastontharder en wasbenzine. Kwikschakelaars zoals “niet-digitale” verwarmingsthermostaten.
  • Hobby: Fotofixeer, foto-ontwikkelaar en etsvloeistoffen zoals salpeterzuur of zwavelzuur.
  • Vervoer: Accu’s, benzine, motorolie, afgewerkte olie, remolie en oliefilters.

Accordion item is ingeklapt

Bij deze inzamelronde mag je ook klein wit- en bruingoed afgeven. Het gaat hier om huishoudelijke apparatuur waar een stekker aan zit of waar batterijen in moeten. Omdat er beperkte ruimte is in wagen nemen we alleen apparaten in die niet groter zijn dan de milieubox.