Ga naar de homepage

Het gehele jaar kunt u uw chemisch afval afgeven bij de milieustraat. Twee keer per jaar, in maart en september, komen we persoonlijk bij u langs om uw klein chemisch afval in te zamelen.

Accordion item is ingeklapt

In dit pdf document staat het schema met de inzameldagen en tijden waarop wij bij u langskomen. Staat er in de stratenlijst een telefoontje achter uw straat. Dan woont u in het buitengebied. Wilt u dat wij uw milieubox ook legen? Bel dan het Meldpunt Woonomgeving via 0416-289111. Doe dit vóór dinsdag 23 maart. Wij komen dan op woensdag 24 maart bij u langs.

Accordion item is ingeklapt

Geef uw milieubox persoonlijk aan de chauffeur. Laat deze nooit onbeheerd achter op straat. Voor spelende kinderen is dit gevaarlijk. Nog een tip: houdt de milieubox bij de hand op de inzameldag. Zo kunnen wij op tijd onze routes rijden.

Accordion item is ingeklapt

Huishoudelijk: Batterijen, spaarlampen en andere energiezuinige lampen, TL-buizen, vloeibare gootsteenontstopper, lampolie, petroleum en bestrijdingsmiddelen/insecticiden.

Medicijnkastje: Medicijnen, kwikthermometers en injectienaalden (in een afgesloten container).

Doe-het-zelf: Verf, lak, beits en houtverduurzamingsmiddelen. Bij het verven gebruikte producten zoals terpentine, thinner, verfafbijtmiddel, verfverdunner, kwast reiniger, kwastontharder en wasbenzine. Kwikschakelaars zoals “niet-digitale” verwarmingsthermostaten.

Hobby: Fotofixeer, foto-ontwikkelaar en etsvloeistoffen zoals salpeterzuur of zwavelzuur.

Vervoer: Accu’s, benzine, motorolie, afgewerkte olie, remolie en oliefilters.

Accordion item is ingeklapt

Bij deze inzamelronde mag u ook klein wit- en bruingoed afgeven. Het gaat hier om huishoudelijke apparatuur waar een stekker aan zit of waar batterijen in moeten. Omdat er beperkte ruimte is in de ophaalwagen, nemen we alleen apparaten in die niet groter zijn dan de milieubox. 

Accordion item is ingeklapt

Via www.mijnafvalwijzer.nl is het voor elk adres in onze gemeente mogelijk om een afvalkalender op maat aan te vragen. Uw afvalkalender ziet u ook in de Afvalwijzer-app. Bovendien kunt u een herinnering instellen voor het eerstvolgende ophaalmoment. Kijk voor meer informatie op de pagina Afvalkalender.