housearrow-whitecheck-roundarrow-redarrow-yellowfilepluscircle-clock circle-phonesearchLayer 1

Zorgen voor elkaar - dementie


De dementieconsulenten zijn wijkverpleegkundigen en begeleiden mensen met dementie en hun mantelzorgers. Zij organiseren inloopspreekuren en dementievriendelijke activiteiten. Daarnaast geven zij voorlichting en begeleiden ze mantelzorg- en gespreksgroepen.  

Samen kijken welke ondersteuning past

De consulenten bieden een luisterend oor en denken mee. De ondersteuning wordt afgestemd met de wensen en behoeften van de mensen die hulp zoeken.

Zij zijn nauw betrokken bij de Geheugenwerkplaats in Kaatsheuvel. Deze is door de coronamaatregelen tijdelijk gesloten, maar gaat hopelijk vanaf 1 augustus weer open. Kijk op www.geheugenwerkplaats.nl voor alle informatie. 

De dementieconsulenten hebben nu vooral telefonisch contact met cliënten en mantelzorgers. Heeft u dringende vragen met betrekking tot geheugenproblemen en dementie? Neem dan telefonisch contact op met Marlies 06-13085892 of Monique 06-34941228. Ze helpen u graag.

Nauwe samenwerking met anderen

De kracht van de consulenten is dat zij nauw samenwerken met andere organisaties of mensen van het wijkteam. Denk daarbij aan medewerkers van de gemeente Loon op Zand, Casade, politieteam Langstraat, Farent, Thebe, Zorggroep Elde Maasduinen, IndigoGGZ, ContourdeTwern en de GGD. 

Contact met de wijkteams

Telefoon:    0416 – 289 247 (alleen in de ochtend)
Mail:            servicepuntwwz@loonopzand.nl
Internet:    www.samenwerkenaandewijk.nl 
Facebook: facebook.com/samenwerkenaandewijk

Monique Dirks (Links) en Marlies Smulders (rechts)
- Deze foto is voor de coronacrisis gemaakt-
mill-tailormade association-rosy