housearrow-whitecheck-roundarrow-redarrow-yellowfilepluscircle-clock circle-phonesearchLayer 1

Zondag feestelijke afsluiting herinrichting Linten Loon op Zand


Er is nogal wat veranderd aan de wegen in Loon op Zand. Sinds de ombouw van de N261 kom je vanaf de snelweg anders het dorp binnen. Niet meer via de Hoge Steenweg maar via de Kasteelhoevenweg. De straten die eerder als doorgaande wegen gebruikt werden, zijn aangepast. We richtten 2,5 kilometer wegen opnieuw in: van doorgaand verkeer naar verblijfskern. 

De wegen kregen een klassieke driedeling - straat, fietsstrook, trottoir – die past bij het historische karakter van deze zogenoemde linten. De maximumsnelheid is verlaagd naar 30 km/uur. We stemden de aanpassingen van de weg, de straatstenen en het groen af met inwoners. Zoals gebruikelijk bij opleveringen, zullen nog kleine puntjes worden opgepakt.

Feestelijke afsluiting project op zondag 17 september

We sluiten het project af met een opening tijdens het eerste evenement op de linten: Loon Presenteert. Samen met diverse verenigingen uit Loon op Zand, verricht burgemeester Wim Luijendijk de opening van de ‘nieuwe’ linten omstreeks 14:30 uur. De opening op het podium op het Oranjeplein, sluiten we muzikaal af met een optreden van Nederlandstalig feestzanger Arjon Oostrom.

Terugblik en weetjes herinrichting Linten Loon op Zand

mill-tailormade association-rosy