housearrow-whitecheck-roundarrow-redarrow-yellowfilepluscircle-clock circle-phonesearchLayer 1

Zelf bezwaar indienen tegen WOZ-waarde: eenvoudig en kosteloos


Eind februari worden de aanslagen voor de onroerende-zaakbelastingen (OZB) verstuurd. Op deze aanslag staat ook de beschikking met de nieuwe WOZ-waarde voor woning, gebouw of stuk grond. 

WOZ-waarde niet juist? 

De gemeente Loon op Zand doet haar best de WOZ-waarde zo precies mogelijk te bepalen. Wanneer je het idee hebt dat de nieuwe WOZ-waarde niet juist is, dan kun je bezwaar maken. Dit kun je zelf bij de gemeente doen. Het is eenvoudig en kosteloos. 

Hoge kosten voor gemeente

Er zijn ook bedrijven die aanbieden gratis bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde. Zij adverteren in de krant of je ontvangt een brief met een aanbieding. Deze dienst is gratis voor de inwoner maar niet voor de gemeente. De gemeente betaalt aan deze bedrijven voor elk bezwaar een hoge vergoeding. Soms wel meer dan 700 euro. De gemeente adviseert daarom het bezwaar zelf bij de gemeente in te dienen en niet in zee te gaan met deze bedrijven.

Hoe maak je bezwaar

Een bezwaar indienen bij de gemeente is eenvoudig en kost niets. Het kan op twee manieren: 

  • Online via de digitale belastingbalie, open de belastingbalie
  • Via een brief aan de Heffingsambtenaar van de gemeente Loon op Zand, Afdeling Financiën, Belastingen en Informatievoorziening, Postbus 7, 5170 AA Kaatsheuvel. Vermeld in de brief het aanslagnummer.

Vragen?

Neem voor vragen of meer informatie contact op met cluster belastingen, 0416 – 289180 of 289244.

mill-tailormade association-rosy