housearrow-whitecheck-roundarrow-redarrow-yellowfilepluscircle-clock circle-phonesearchLayer 1

Wie nomineert u voor Loon op Zand beleeft 2020?


Nikki Wilhart en Maarten van Son zijn genomineerd als vrijwilliger en ondernemer

Er wordt momenteel volop genomineerd. Vorige week ging wethouder Frank van Wel op pad voor Loon op Zand beleeft 2020, om alvast twee genomineerden te vertellen dat ze kans maken op een award. Overigens maakt iedereen die wordt genomineerd kans op de award in zijn of haar categorie; een onafhankelijke commissie bepaalt de uiteindelijke winnaars. WWie verdient een award voor zijn of haar inzet als vrijwilliger, ondernemer, sporter of in de kunst & cultuur? Vóór 1 maart kunt u nog uw favoriet nomineren op www.loonopzand.nl/beleeft. 

Voldoening het belangrijkste voor Nikki

Allereerst bezocht de wethouder Nikki Wilhart. Deze jonge vrouw van 25 zet zich al ruim 10 jaar in als vrijwilliger in Kaatsheuvel. Vooral de Stichting Sinterklaas Kaatsheuvel kan altijd rekenen op haar hulp en inzet. Maar ook bij het Pleinfestival is ze een vertrouwd gezicht. En dat hebben veel mensen in de gaten; van meerdere kanten verschijnt Nikki’s naam op de nominatielijst. 

Nikki is dolblij: “Wow, dit had ik echt niet aan zien komen! Maar ik ben zeker erg trots. Voor mij is de voldoening die het werk geeft het belangrijkste; dat ik mensen blij kan maken.” Nikki voelt zich thuis bij SSK en is al maanden voor Sinterklaas bezig met de voorbereidingen: “Onze Sinterklaasactiviteiten zijn heel bekend in de omgeving. De Pietentocht trekt bijvoorbeeld veel publiek. Er zijn zelfs weleens mensen uit België gekomen! Ik vind het mooi dat bij ons de kindjes centraal staan. Voor hen moet het een prachtig feest blijven.”

Loon naar werken voor Maarten van Son

In Loon op Zand gaat wethouder Van Wel langs bij een ondernemer met een enorm doorzettingsvermogen: Maarten van Son. In 2019 ging zijn compleet vernieuwde restaurant De Financiën weer open, na een fikse verbouwing. De nieuwste technieken en logistieke oplossingen zorgden voor een enorme efficiency slag. Het viel niet altijd mee, maar er staan steeds meer puntjes op de i.

Maar er werd niet alleen verbouwd, ook het concept ging op de schop. De focus verschoof naar een pannenkoekenrestaurant, waar families centraal staan. “Er is veel aandacht besteed aan spelen”, zo vertelt een enthousiaste Van Son. “Zowel binnen als buiten zijn er veilige speelplekken, voor grote én kleine kinderen. Zo is het voor ouders en opa’s en oma’s ook een uitje.”

Geoliede machine op de werkvloer

Van Son werkt met een jong team, dat nog altijd groeit. Ook voor zijn medewerkers wil Van Son de beste structuur. Een nieuwe restaurantmanager helpt om het team als een geoliede machine te laten werken. En dat is hard nodig, want de zaken gaan goed. “Elk weekend zitten we nagenoeg vol. Ik hoor dat mensen gerust een half uurtje extra rijden voor een bezoek aan De Financiën. Normaal ben ik iemand die alleen vooruit kijkt, maar als ik nu terugblik ben ik enorm trots op wat we bereikt hebben.”

De indeling van de zaak werd veranderd voor de best mogelijke logistiek. Wat ook direct opvalt, is de prachtige koeling achter de bar, waardoor medewerkers nog sneller bestellingen kunnen verwerken. Er is ook uitgebreid nagedacht over de inrichting. Van Son: “Op meerdere plekken hebben we bijvoorbeeld sonarspray op het plafond aangebracht. Dit dempt het geluid van al te enthousiaste kinderen”, lacht Van Son. 

mill-tailormade association-rosy