housearrow-whitecheck-roundarrow-redarrow-yellowfilepluscircle-clock circle-phonesearchLayer 1

Werft en Wetering blijven open


Vanaf 1 juni volledige toegang tot eigen gebouwen

De curator en de gemeente Loon op Zand sloten op woensdag 25 mei een akkoord: de toegang en het gebruik van De Werft en De Wetering vallen per 1 juni onder volledige verantwoordelijkheid van de gemeente. In ruil voor deze oplossing ontvangt de curator een passende vergoeding van de gemeente.

“De gemeente kan eindelijk gebruikers en verenigingen zekerheid bieden. We hebben volledige toegang tot De Werft en De Wetering! We zijn ontzettend blij dat gebruikers gewoon gebruik kunnen blijven maken van de gebouwen”, aldus wethouder Kees Grootswagers.

Tijdelijk beheer

De gemeente draagt vanaf 1 juni 2016 volledige verantwoordelijkheid voor de gebouwen. Om de gebruikers zo goed mogelijk te kunnen bedienen, huren we een of meer tijdelijke beheerders in. Dit tijdelijke beheer houden we vol, totdat we een definitieve oplossing hebben gevonden voor het toekomstige beheer van de gebouwen.

In overleg met de toekomstige tijdelijke beheerder(s) bekijken we de kansen om vrijwilligers in te zetten om een bijdrage te leveren aan het beheer van de gebouwen.

Informatieavond

De gemeente gaat een informatieavond organiseren om gebruikers, betrokkenen en belangstellenden te informeren over het resultaat en de wijze waarop de gemeente de tijdelijke exploitatie van de gebouwen wil invullen.

Tijdelijk open in mei

Dinsdag 3 mei verklaarde de rechtbank in Breda de Stichting Multifunctionele Centra Loon op Zand (SMC) failliet. SMC was de beheerder en exploitant van de gemeentelijke accommodaties De Wetering in Loon op Zand en sporthal De Werft in Kaatsheuvel.

Op woensdag 4 mei bereikten de curator en de gemeente een akkoord om de gebouwen open te houden in de maand mei. Deze maand gebruikten we ook om samen een oplossing te vinden voor de periode vanaf 1 juni 2016.

Informatie

Wilt u meer informatie? Stel uw vraag aan de gemeente via het e-mailadres:info@loonopzand.nl o.v.v. De Werft of De Wetering. Of bel met het algemene telefoonnummer: 0416 – 289111. Een aantal vragen kunnen we helaas pas vanaf 1 juni beantwoorden.

 

 

mill-tailormade association-rosy