housearrow-whitecheck-roundarrow-redarrow-yellowfilepluscircle-clock circle-phonesearchLayer 1

Voorkomen van en hulp bij geldzorgen


Door de coronacrisis raken sommigen, waaronder ook studenten, hun baan kwijt. Ook zijn er minder banen als gevolg van COVID-19 en de concurrentie op de arbeidsmarkt wordt steeds groter. Als je je baan kwijt bent en je inkomsten teruglopen dan kan het zo maar gebeuren dat je besluit om het betalen van de huur of andere vaste lasten uit te stellen. Waardoor extra geldzorgen ontstaan.

Wat kunt u zelf doen?

  • Praat over uw problemen met iemand die u vertrouwt. Dan staat u niet langer alleen.
  • Zorg voor overzicht en begin met een huishoudboekje. Of maak een begroting.  
  • Kijk met deze handige tool op welke tegemoetkomingen u allemaal recht heeft.

Wat kan de gemeente doen?

De gemeente kan u op verschillende manieren ondersteunen bij uw geldzorgen. Misschien zijn enkele tips voor u al genoeg. Een kennismakingsgesprek met een medewerker kan ook. Samen met u wordt dan uw situatie bekeken. Ontvangt u alles waar u recht op heeft? Zijn uw inkomsten en uitgaven in evenwicht of kunt u nog verder bezuinigen en zo ja, hoe dan? Op die manier krijgt u weer overzicht over uw inkomsten en uitgaven en meer grip op uw geld. 

Wacht vooral niet te lang met het bespreekbaar maken van uw geldzorgen. Hoe eerder u hulp zoekt, hoe makkelijker het is problemen te voorkomen of op te lossen.

Moeite met werk vinden?

Heeft u hulp nodig om werk te vinden of bij het aanvragen van een (aanvullende) uitkering? Lees dan op deze pagina verder.

Afspraak maken

Bel voor advies en tips of het maken van een afspraak met het Servicepunt Welzijn Wonen en Zorg

mill-tailormade association-rosy