housearrow-whitecheck-roundarrow-redarrow-yellowfilepluscircle-clock circle-phonesearchLayer 1

Samen tegen ondermijning


Vandaag start er een social media campagne in onze gemeente. Dit doen we samen met Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland. Met deze campagne willen we de meldingen van verdachte situaties in de buurt verhogen. De campagne is een proef en duurt vier weken. 

Op maat en gericht 

Inwoners uit delen van onze gemeente krijgen verschillende berichten op hun tijdlijn te zien. Dit gaat van filmpjes tot een quiz, tot korte animaties, gekoppeld aan de leefomgeving (wijk) van de ontvanger.  Op deze manier wordt de boodschap letterlijk dichtbij gebracht. 

Hennepkwekerij

Door het coronavirus zijn we meer thuis en blijven we meer in onze omgeving. Daardoor vang je nu veel sneller signalen op van verdachte situaties in jouw woonomgeving. Een hennepkwekerij in de straat zorgt voor een onveilige buurt. Voor hennepteelt wordt vaak gebruik gemaakt van illegaal afgetapte stroom en installaties die slecht zijn aangelegd. Daarom levert dit een ernstig gevaar op voor de brandveiligheid. Ook kan schade aan woningen ontstaan door wateroverlast, stank en schimmelvorming.

Drugslab

Drugslabs hebben meer gevolgen voor de buurt dan je denkt. Een laboratorium voor het maken van synthetische drugs wordt slordig in elkaar gezet met een grote kans op ontploffing. Gevaarlijk afval wordt achtergelaten of elders gedumpt. 

Melden helpt!

Zie je een verdachte situatie? Meld het gratis bij Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of ga naar www.meldmisdaadanoniem.nl. Onderneem nooit zelf actie!

mill-tailormade association-rosy