housearrow-whitecheck-roundarrow-redarrow-yellowfilepluscircle-clock circle-phonesearchLayer 1

Positief resultaat controles Oostappen vakantiepark Droomgaard


In de periode oktober tot en met december 2018 voerden gemeente Loon op Zand en politie meerdere gezamenlijke controles uit op Oostappen vakantiepark Droomgaard. Uit de laatste controle op donderdag 3 januari 2019 blijkt dat de huisvesting op het vakantiepark voldoet aan de afspraken.

Burgemeester Hanne van Aart ‘voorzichtig blij’ met resultaat

Op 3 januari werd op het recreatieve gedeelte van het vakantiepark geen huisvesting van arbeidsmigranten meer vastgesteld. Op het migrantengedeelte hield de Oostappen groep zich ook aan de afspraak maximaal in 200 chalets arbeidsmigranten te huisvesten. Burgemeester Hanne van Aart: “Ik ben ‘voorzichtig blij’ om te zien dat onze gezamenlijke inspanningen resultaat opleveren. We blijven de situatie nauwlettend in de gaten houden, aangezien het niet de eerste keer is dat we met deze overtredingen te maken hebben op het vakantiepark.”

Totaal dwangsommen

Op het recreatieve gedeelte werd op 24 december nog wel huisvesting van arbeidsmigranten vastgesteld. Dit betekent dat de Oostappen Groep hiervoor een dwangsom van € 34.000,- moet betalen. Dit bedrag komt bovenop de dwangsommen die de Oostappen Groep al aan de gemeente moest betalen. In totaal heeft de gemeente nu 4 x €34.000,- en 1 x € 8.400 aan dwangsommen opgelegd, totaal € 144.400,-.

Vervolg

De gemeente houdt de situatie de komende periode nauwlettend in de gaten. Politie en gemeente blijven ook controles uitvoeren op het vakantiepark.

Meer informatie

Meer informatie over het veiligheidsgebied staat op: www.loonopzand.nl/veiligheidsrisicogebied.

mill-tailormade association-rosy