housearrow-whitecheck-roundarrow-redarrow-yellowfilepluscircle-clock circle-phonesearchLayer 1

Plastic, Metalen verpakkingen en Drankkartons in dezelfde zak!


Een groot deel van het huishoudelijk afval bestaat uit plastic, metalen verpakkingen (blik) en drankkartons. Dit zogenaamde PMD-afval is prima te recyclen. Dat is beter voor het milieu. U kunt dit PMD-afval in dezelfde zak elke 2 weken op donderdag aanbieden. Zet het vóór 7:30 uur op de inzamelplaats in uw straat. 

Ophaaldagen PMD in afvalwijzer

Op www.mijnafvalwijzer.nl en via de app Mijn Afvalwijzer ziet u wanneer de inzamelwagen bij u in de straat komt. De ophaaldagen voor papier, restafval en GFT blijven hetzelfde.  

Afval scheiden loont! Dank u wel!

U bent al gewend om plastic niet meer in de container maar in de plastic afvalzak te doen. Dat levert goede resultaten op. Hartelijk dank hiervoor. Metalen verpakkingen en drankkartons mogen voortaan in dezelfde zak. U mag hiervoor de plastic zakken gebruiken die u al gebruikte voor het plastic verpakkingsafval. Zijn ze op, dan kunt u gratis PMD-afvalzakken ophalen op diverse locaties in onze gemeente. 

Wat mag er wel en wat mag er niet in de PMD-afvalzak?

We zetten voor u op een rijtje wat er wel en wat er niet in de PMD-afvalzak mag. Deze informatie staat ook In de Afvalwijzer app en in de folder die u volgende week ontvangt.

Wat gebeurt er met het PMD-afval?

Van PMD-afval worden onder meer de volgende nieuwe producten gemaakt:

- Plastic: tennisballen, plastic flessen, verkeerspaaltjes, autodashboards, fleecekleding en mobieltjes.

- Metaal (blik): fietsen, auto’s en andere metalen producten.

- Drankkartons bestaan uit laagjes plastic, karton en aluminium. Die laagjes worden eerst van elkaar gescheiden. Daarvan worden kartonnen dozen, wc-papier, papieren tissues en kantoorbenodigdheden gemaakt. 

mill-tailormade association-rosy