housearrow-whitecheck-roundarrow-redarrow-yellowfilepluscircle-clock circle-phonesearchLayer 1

Parkeerproblemen, wie heeft er geen last van?


In sommige wijken is er meer autobezit dan dat er parkeerplekken beschikbaar zijn. Auto’s worden dubbel geparkeerd, op de stoep, boven putdeksels van bluswater of in een bocht. Deze auto’s hinderen inwoners zoals mensen in een rolstoel of met een kinderwagen. De hulpdiensten kunnen er niet altijd langs. En inwoners die hun eigen auto niet kwijt kunnen, zijn ook niet blij.  

Starten met een proef

De gemeente en politie spreken inwoners al een tijd aan over hun parkeergedrag. Helaas neemt het aantal meldingen van overlast door verkeerd geparkeerde auto’s nog steeds toe. Samen met buurtpreventie, handhaving en politie starten we nu met een campagne. 

Buurtpreventie aan zet

De buurtpreventie wil graag, op verzoek van de inwoners, met het probleem aan de slag. Binnenkort gaan we de wijk in. Wethouder, handhavers en buurtpreventie controleren op verkeerd geparkeerde auto’s. Deze auto’s krijgen een gele kaart met uitleg. 

“Natuurlijk wil iedereen graag zijn auto voor de deur parkeren. Ik ben daar geen uitzondering op. Maar met een beperkte ruimte en teveel auto’s is dat niet altijd mogelijk. We gaan daarom nu de wijk in om met omwonenden in gesprek te gaan.”, aldus wethouder Gerard Bruijniks.

“Bij de gemeente horen we vaak dat er te weinig parkeergelegenheid is. We rekenen bij de inrichting van de openbare leefruimte altijd met een parkeernorm van 100 meter afstand tot de eigen woning. Maar dat betekent niet dat hiermee alles opgelost is. Ik hoor graag hoe omwonenden het parkeren in hun straat ervaren en welke ideeën er leven. Soms zijn andere oplossingen noodzakelijk. De wijken schoon, heel en veilig houden is iets van ons allemaal.”

Gele kaart

Het uitdelen van een gele kaart is een laatste poging inwoners te infomeren over verkeerd parkeren en de gevolgen hiervan. Hierna gaan politie en handhaving over tot bekeuren. Een bekeuring kost € 104,- en dat is een hoop geld. Voorkom dit door uw auto op een juiste manier te parkeren. 

Uw wijk aanmelden 

Er zijn meerdere wijken in onze gemeente waar verkeerd parkeren een probleem is. Wilt u met uw wijk ook meedoen aan de “gele kaart” actie? Neem dan contact op met Martijn Verstappen via 0416 – 289 111 of stuur een e-mail aan m.verstappen@loonopzand.nl. Ook voor vragen kunt u hier terecht.

mill-tailormade association-rosy