housearrow-whitecheck-roundarrow-redarrow-yellowfilepluscircle-clock circle-phonesearchLayer 1

(Online) oplichting tijdens coronacrisis


Er ontstaan veel mooie en positieve acties door de coronacrisis. Helaas zit hier ook veel oplichting tussen. Let goed op en lees de tips hieronder.

Babbeltrucs

Laat niemand zomaar binnen. Oplichters komen aan de deur en bieden aan om boodschappen te doen. Bel bij twijfel met ContourdeTwern via 0416 - 280 280. Zij hebben een boodschappendienst. Geef in ieder geval nooit uw pinpas mee.

Er komt nooit een zorgmedewerker onaangekondigd bij u aan de deur voor een onderzoek of een niet geplande afspraak. Trap er daarom niet in, doe zo snel mogelijk de deur dicht en meld het bij de politie via 0900-8844.

Fraude via SMS of WhatsApp

Er wordt steeds meer om geld gevraagd of u ontvangt een nep-Tikkie. Krijgt u zo’n bericht? Bel de persoon die om geld vraagt op zijn eigen telefoonnummer om te controleren of dit klopt.

Er worden berichten verstuurd waarin staat dat uw bankpas verloopt. En u wordt gevraagd om op de link te drukken voor meer informatie. Doe dit niet! Banken sturen nooit een SMS of een WhatsApp. En ook de belastingdienst niet.

Nep webshops

Op betrouwbaar ogende webshops bieden cybercriminelen moeilijk verkrijgbare producten aan zoals desinfecterende handgel of mondkapjes. U betaalt een hoop geld en u ontvangt geen pakket. Wees voorzichtig.  

mill-tailormade association-rosy