housearrow-whitecheck-roundarrow-redarrow-yellowfilepluscircle-clock circle-phonesearchLayer 1

Nieuw hondenbeleid


Het hebben van een hond is leuk en gezond. Maar poep op straat is voor veel mensen een grote ergernis. Om de overlast van hondenpoep in onze gemeente te voorkomen hebben wij nieuw hondenbeleid gemaakt. Hierin staan duidelijke regels over het uitlaten van honden. Het beleid is vastgesteld op 4 februari en gaat vanaf vandaag in werking. Als iedereen zich aan de regels houdt, blijft onze woonomgeving schoon. 

De regels op een rij

Lees in de folder de regels over het uitlaten van honden en het opruimen van hondenpoep. Download de folder (.pdf). Veel regels zijn hetzelfde gebleven, maar enkele zijn nieuw. Zo moet de hond nu ook in het buitengebied aan de riem. Ook moet de hondenbezitter zelf voor voldoende opruimzakjes zorgen. Die stelt de gemeente niet meer beschikbaar. De gemeente zorgt wel voor andere voorzieningen voor honden. Wil je het gehele hondenbeleid lezen? Download het nieuwe hondenbeleid (.pdf). Lees meer informatie op de pagina over het nieuwe hondenbeleid op deze website.

Voorzieningen

De gemeente helpt hondenbezitters met voorzieningen zoals losloopvelden en hondentoiletten. Deze zijn nog niet gereed. Een voorstel voor de locaties van deze voorzieningen kunt u vanaf 24 februari downloaden vanaf deze website en ligt ter inzage in Het Klavier. 

Bewoners bedankt!

Verschillende bewoners uit onze gemeente dachten mee over het hondenbeleid. Hun tijd, kennis en ervaring waren een belangrijke bijdrage. We bedanken iedereen die hieraan heeft meegeholpen. Met name de Kinologenvereniging, het Gehandicaptenplatform en de Buurtpreventieteams.

mill-tailormade association-rosy