housearrow-whitecheck-roundarrow-redarrow-yellowfilepluscircle-clock circle-phonesearchLayer 1

Laatste van 12.000 bouten aangedraaid; fietstunnel F261 bij Kaatsheuvel klaar voor plaatsing


Fotograaf Wim Hollemans

Op woensdag 23 januari draaiden Tobias en zijn klasgenoten de laatste bouten van de fietstunnel voor de F261 aan. Dit deden ze samen met wethouder Ronald Bakker van Waalwijk, bestuursvoorzitter van de Efteling Fons Jurgens, gedeputeerde Christophe van der Maat en wethouder Gerard Bruijniks van Loon op Zand. De leerlingen van groep 8 van basisschool de Blokkendoos zijn toekomstige gebruikers van de fietstunnel. Na de zomer maken ze dagelijks gebruik van de tunnel als ze naar de middelbare school in Kaatsheuvel fietsen.

Fietstunnel

De nieuwe tunnel is opgebouwd uit drie delen en is op een apart werklocatie opgebouwd. De delen zitten aan elkaar vast met 12.000 bouten. Om de geluidsoverlast voor de omgeving te beperken, zijn deze bouten de afgelopen weken allemaal handmatig aangedraaid. Begin februari wordt de tunnel op zijn definitieve plek geplaatst en worden de bouten alsnog mechanisch vastgezet. De fietstunnel is onderdeel van de snelfietsroute Hart van Brabant F261. Deze snelle verbinding wordt breder dan een standaardfietspad, met rood asfalt, een duidelijke markering en met zoveel mogelijk voorrang op het andere verkeer. Dit zorgt zo voor een milieuvriendelijke, veilige en snellere fietsverbinding.

Bereikbaarheid

Gedeputeerde Christophe van der Maat is blij met de realisatie van snelfietsroutes. “Deze snelfietsroute is onderdeel van een heel netwerk aan snelfietsroutes in Brabant. We hebben er vijf in voorbereiding en nog vier waar we binnenkort de bestuursovereenkomst voor gaan tekenen. Snelfietsroutes zijn belangrijk, omdat ze bijdragen leveren aan het bereikbaar houden van Brabantse steden en dorpen.” Ook wethouder Gerard Bruijniks van de gemeente Loon op Zand is trots op de fietsroute. “Deze snelfietsroute maakt het voor de fietsers een stuk veiliger en gemakkelijker. Door de nieuwe fietstunnel hoeven automobilisten op de Europalaan bijvoorbeeld niet meer te wachten op overstekende fietsers."

Over de F261

De gemeenten Loon op Zand, Waalwijk en Tilburg leggen de snelfietsroute aan. De planning is dat de snelfietsroute op 1 januari 2021 helemaal klaar is. De F261 komt aan de westkant van de N261, van station Tilburg in het zuiden tot regionaal bedrijventerrein Haven in het noorden. Met steun van de provincie leggen de gemeenten de Hart van Brabantroute aan als onderdeel van een netwerk van snelfietsroutes die de grotere plaatsen in de provincie met elkaar verbindt.

Foto:  

Tobias draait samen met wethouder Ronald Bakker van Waalwijk, bestuursvoorzitter van de Efteling Fons Jurgens, gedeputeerde Christophe van der Maat en wethouder Gerard Bruijniks van Loon op Zand de laaste bouten aan. Fotografie Wim Hollemans

 

 

 

mill-tailormade association-rosy