housearrow-whitecheck-roundarrow-redarrow-yellowfilepluscircle-clock circle-phonesearchLayer 1

Kermis Kaatsheuvel afgeblazen door organisator


Hoewel de gemeente Loon op Zand deze week groen licht gaf op de plannen voor een ‘1,5 meter’ kermis, besloten de organisatoren zelf de kermis af te blazen. Het jaarlijkse evenement had kunnen plaatsvinden van vrijdag 3 juli tot en met dinsdag 7 juli.

‘Ontzettend jammer’

Sinds de versoepeling van maatregelen vorige week werd afgekondigd, is de gemeente met man en macht aan de slag gegaan om mee te denken met de organisatoren. Het was een race tegen de klok, maar het lukte: maandag gaf de gemeente groen licht op het ingediende plan. 

Wethouder Frank van Wel vindt het jammer dat de organisatoren toch de stekker eruit hebben getrokken. “Dit evenement had een opsteker kunnen zijn voor de hele gemeente. Voor inwoners, voor lokale ondernemers en ook voor de exploitanten zelf natuurlijk. Zeker na maanden die niet voor iedereen even prettig zijn geweest.”

Financiële hulp

Wethouder Van Wel: “We geven ondernemers juist in deze tijden graag een zetje in de rug. Daarom hebben we aangeboden een deel van de kosten voor de coronamaatregelen op ons te nemen. Denk aan de inzet van gastheren en gastvrouwen die voor een goede doorstroom van bezoekers zorgen. Als geste zou de gemeente ook de straatreiniging na de kermis op zich nemen. In het geval van tegenvallende bezoekersaantallen waren we zelfs bereid de pachtsom te verlagen. Het is jammer dat de organisatie er ondanks alle inspanningen en samenwerking toch geen vertrouwen in had.”

De organisatoren hebben voorgesteld later dit jaar een kermis te organiseren. De gemeente kijkt binnenkort of en wat de mogelijkheden zijn.

mill-tailormade association-rosy