Ga naar de homepage

Ben je onder de 18 jaar en zorg je langdurig en intensief voor iemand die ziek, depressief of beperkt is? Dan ben je jonge mantelzorger. Hieronder vind je meer informatie.

Accordion item is ingeklapt

Ben je een jonge mantelzorger (jonger dan 18 jaar) dan verdien je ook een 'pasje extra'. We hebben daar wel de toestemming voor nodig van je ouders. Lees er daar alles over op de pagina Mantelzorg.

Accordion item is ingeklapt
 1. Deel je zorg
  Praat over je situatie met iemand die je vertrouwt. Je zult merken dat het oplucht om je zorgen te delen. Je kan daarnaast ook de kindertelefoon bellen (0800-0432) of  de Mantelzorglijn (030-7606055).
 2. Bespreek het op school
  Vertel aan je mentor of leraar over je thuissituatie. Hij begrijpt dan beter dat je je huiswerk een keer niet af hebt. Of dat je met je gedachten niet bij de les bent.
 3. Geef aan wanneer het te veel is
  Misschien kunnen mensen in je omgeving wat van je overnemen. Dat is niet egoïstisch, maar nodig om het vol te houden. Weet je niemand? Bel dan met Contour de Twern (0416-2802 80) om te kijken wat mogelijk is.
 4. Blijf leuke dingen doen
  Ga lekker sporten en blijf met vrienden afspreken. Zo heb je afleiding en sta je er niet alleen voor. Tijd voor jezelf is ook belangrijk! 
 5. Zoek informatie
  Is iets niet duidelijk over de ziekte of handicap? Stel je vraag aan je familie, je huisarts of een verpleegkundige. Het antwoord kan je geruststellen.

Accordion item is ingeklapt

MantelzorgNL heeft voor het basis en voortgezet onderwijs signaalkaarten beschikbaar. Hierin staat veel praktische informatie om jonge mantelzorgers te ondersteunen. Deze zijn hieronder te downloaden.