housearrow-whitecheck-roundarrow-redarrow-yellowfilepluscircle-clock circle-phonesearchLayer 1

Helpt u ook mee om afval beter te scheiden?


Stop geen restafval bij het PMD en help het milieu! Verkeerde materialen verstoren de recycling van Plastic Metaal- en Drankpakken en zorgen voor hogere kosten.

Het scheiden van plastic verpakkingsafval is best lastig. Niet al het plastic mag namelijk in de PMDzak. Hieronder drie voorbeelden. Weet u wat wel en niet in de PMDzak mag?

Plastic gebruiksvoorwerpen (A)

mogen niet in de PMD-zak. Een plastic gebruiksvoorwerp valt niet onder de plastic verpakkingen. Denk hierbij aan een broodtrommel,speelgoed of een afwasborstel. Plastic gebruiksvoorwerpen zijn gemaakt van hard plastic en recyclen we op een andere manier. Dit afval brengt u naar de milieustraat en gaat daar in een aparte container.

Plastic verpakkingen (B)

mogen wel in de PMD-zak. Dit zijn onder andere plastic flessen, flacons, bakjes of zakjes. Dit materiaal recyclen we om nieuwe producten van te maken.

Zakjes met zilveren binnenkant (C)

mogen niet in de PMD-zak. De aluminium binnenkant is samengesmolten met de plastic buitenkant. Dit kunnen we niet meer uit elkaar halen. Denk hierbij aan

chipszakken of sommige zakken van soepen of sauzen. Deze zakjes horen bij het restafval.

In de PMD-zak mogen dus alleen plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankkartons. Heeft u vragen over het apart houden van PMD-afval? Mail naar

afvalscheiden@loonopzand.nl 

mill-tailormade association-rosy