Ga naar de homepage

Lees hieronder de antwoorden op de veelgestelde vragen over de wet Waardering onroerende zaken (WOZ), de WOZ - waarde en bezwaar op de WOZ- waarde

Accordion item is ingeklapt

=> Neem gratis contact met ons op! 

De gemeente stelt de WOZ-waarde vast van uw woning of bedrijfspand. Als u de waarde te hoog vindt, hopen wij dat u eerst telefonisch contact met ons opneemt op via 0416–289111 of u kunt per e-mail reageren via belastingen@loonopzand.nl. De medewerker belastingen noteert uw vraag en legt deze voor aan de taxateur. Binnen de bezwaartermijn neemt de taxateur telefonisch contact met u op, dit noemen wij informeel bezwaar. Blijkt dat wij uw WOZ-waarde te hoog vaststelden, dan passen we deze graag voor u aan. U heeft hiervoor géén tussenpersoon nodig.

Accordion item is ingeklapt

Het voordeel van het maken van informeel bezwaar voor u is de doorlooptijd. Binnen zes weken wordt het bezwaar afgehandeld. De taxateur neemt contact met u op en legt uit waarom de waarde juist of niet juist is.  Het afhandelen van een formeel bezwaar kost door extra werkzaamheden al snel enkele maanden tijd. Mocht het bezwaar te complex zijn om direct opgelost te worden, dan zal de gemeente helpen met het indienen van een formeel bezwaarschrift.  U kunt ook online uw formeel bezwaar doorgeven. Open het online formulier.

Accordion item is ingeklapt

Het is niet nodig om een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen. De gemeente handelt alle bezwaren op dezelfde manier af. Het maakt dus niet uit wie het bezwaar indient.  Gespecialiseerde bedrijven leiden daarnaast tot hogere kosten. Als we de waarde van uw pand geheel of gedeeltelijk verlagen naar aanleiding van een bezwaar van een gespecialiseerd bedrijf, moet de gemeente een onkostenvergoeding betalen. De vergoeding bedraagt al snel € 530,00. Die onkostenvergoeding komt uiteindelijk bij dit bedrijf terecht. De gemeente maakt op deze manier meer kosten en berekent deze door aan de inwoners. Dus ons advies: Bel of mail ons. Zodat we samen deze kosten laag kunnen houden.