Logo Gemeente Loon op Zand

U ontvangt op één aanslagbiljet de gemeentebelastingen. Hierop kunnen staan: de WOZ-beschikking, aanslagen OZB en hondenbelasting, riool- en afvalstoffenheffing. Zo heeft u in één keer overzicht van alle kosten.

Betalen met automatische incasso

Betaalt u de aanslag liever in termijnen? Vraag dan een automatisch incasso aan via www.loonopzand.nl/betaling-gemeentebelastingen  (let op: inloggen met DigiD). Of vul de machtigingskaart voor een automatische incasso in en stuur deze retour aan de gemeente. De machtigingskaart vindt u bij de aanslag. 

Bent u het niet eens met de WOZ-waarde? 

De gemeente stelt van uw woning of bedrijfspand de WOZ-waarde vast. Vindt u de waarde te hoog? Of heeft u een ander bezwaar over uw aanslag? Dan vragen we u eerst telefonisch contact met ons op te nemen via 0416 - 289111. Dit noemen wij een informeel bezwaar. Het voordeel van een informeel bezwaar is dat u snel een antwoord heeft. Een formeel bezwaar kost door procedures enkele maanden. Lees meer op: www.loonopzand.nl/bezwaar-belastingen 

Kwijtschelding

Wanneer u de gemeentebelastingen niet kunt betalen, komt u misschien in aanmerking voor kwijtschelding van uw aanslag (maximaal 75%). Dit is onder andere afhankelijk van uw inkomen en/of vermogen. Wanneer bij de gemeente bekend is dat u recht heeft op kwijtschelding, dan ziet u een correctie regel kwijtschelding op het aanslagbiljet. Heeft u nog geen kwijtschelding en wilt u weten of u in aanmerking komt? Neem dan contact op met het Servicepunt Welzijn, Wonen en Zorg. De contactgegevens en bereikbaarheid vindt u op de algemene pagina van het servicepunt. Meer informatie over kwijtschelding gemeentebelasting leest u op: www.loonopzand.nl/kwijtschelding-belastingen

Vragen of meer informatie

Heeft u nog vragen over de gemeentebelastingen of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op via: belastingen@loonopzand.nl of 0416-289111.