housearrow-whitecheck-roundarrow-redarrow-yellowfilepluscircle-clock circle-phonesearchLayer 1

Gemeente bewaakt veiligheid voor fietsers


Gemeente Loon op Zand hecht veel waarde aan de veiligheid van de fietsers in haar gemeente. Daarom vroeg de gemeente haar inwoners in 2013 om tips voor verbetering van fietspaden door te geven via www.fietsmeldpunt.nl. Er kwamen 115 meldingen binnen voor onze gemeente, uiteenlopend van lijnen op de weg en borden tot gevaarlijke situaties. In totaal kwamen er bij het meldpunt 2706 meldingen binnen voor de 8 gemeenten samen.

De gemeente onderzocht en beoordeelde uitvoerig alle meldingen. Meldingen over onveilige situaties losten we direct met voorrang op. Denk hierbij aan reparaties van slecht wegdek en overhangend groen. 

Niet alle meldingen kan de gemeente direct oplossen. Zo pakken we een deel van het fietspad langs de Europalaan, vanaf de Dreefseweg tot aan de Dodenauweg, eind 2016 aan. Ook kijken we voor de langere termijn naar een oplossing voor de fietsoversteek op de Bevrijdingsweg. Een aantal meldingen over het Bruisend Dorpshart konden we direct oplossen. De overige meldingen neemt de gemeente mee bij de definitieve inrichting van projecten. Hierbij moet u denken aan het kruispunt Huygenstraat / Raadhuisstraat / Berndijksestraat / Anton Pieckplein.

Heeft u nog tips over verbeteringen voor fietspaden in onze gemeente? Geef deze door aan het Meldpunt Woonomgeving via het online meldingsformulier of 0416 - 273455.

mill-tailormade association-rosy