housearrow-whitecheck-roundarrow-redarrow-yellowfilepluscircle-clock circle-phonesearchLayer 1

Energieloket Hart van Brabant in Loon op Zand online


Deze week lanceerde wethouder Gerard Bruijniks het Energieloket Loon op Zand met gratis advies over en tips voor energiebesparing. Ook een persoonlijk gesprek met een Energiecoach is nu mogelijk.

In zijn woning voerde wethouder Gerard Bruijniks een gesprek met de lokale energiecoach Fred Greven, energiecoach van het Energiecollectief Loon op Zand ECLoZ. Hij peilde bij de wethouder de motivatie om aan energiebesparing te doen. Vervolgens adviseerde hij op basis van de huidige staat van de woning onder andere een check op dakisolatie en warmtelekken op zolder. Wethouder Bruijniks concludeerde na afloop: “De aanvraag ging heel vlot. Zo’n check hoe duurzaam je woning is levert nieuwe inzichten op. Zo blijkt energiebesparing prima mogelijk mét verbetering van je wooncomfort. En ook is het nog eens goed voor de portemonnee. Lokale groene stroom gebruiken levert rendement op. Dankzij het energiegesprek weet ik hoe ik dat kan aanpakken.” 

Energieloket Hart van Brabant in Loon op Zand

Het energieloket Hart van Brabant is ontwikkeld door gemeenten in de regio Hart van Brabant, energiecoöperaties, waaronder ECLoZ, en de landelijke coöperatie HOOM. Al deze partijen willen samen inwoners helpen de eigen woning te verduurzamen en zo bij te dragen aan de klimaatdoelstellingen.

Inwoners van de gemeente Loon op Zand kunnen terecht bij hun eigen lokale energieloket: energielokethartvanbrabant.nl/loon-op-zand. Niet alleen voor algemene informatie over energiebesparing, maar ook voor hulp en advies van lokale energiecoaches of om een beeld te krijgen van welke lokale bedrijven energiebesparende maateregelen kunnen uitvoeren. Het Energieloket Loon op Zand is een online loket.

Afspraak met Energiecoach

Woningeigenaren kunnen bij het Energieloket een gesprek met een energiecoach van ECloz aanvragen. Het Energieloket coördineert de bezoeken van energiecoaches. Dit kan via een beeldgesprek of op gepaste afstand thuis. Voor de huiseigenaar wordt een persoonlijk digitaal ‘HOOM-dossier’ beschikbaar gesteld. Daarin kan de bewoner zelf – eventueel met de energiecoach – de gegevens van de eigen woning invullen en bewaren. Het dossier is van belang bij het kiezen van de energiemaatregelen die de bewoner wenst.

Meer weten? https://energielokethartvanbrabant.nl/loon-op-zand

mill-tailormade association-rosy